Săptămâna prevenirii criminalității în județul Neamț/Prevenirea victimizării minorilor (IMAGINI)

0

În perioada 20-24 mai 2024, Poliția Română desfășoară la nivel național o serie de activități dedicate prevenirii infracționalității, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Prima zi a evenimentului, 20 mai, a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, cu activități desfășurate de polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalității Neamț.

La Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț, polițiștii de prevenire au organizat o activitate interactivă, sub forma unui concurs între clasele a VI-a și a VII-a. Activitatea a avut drept scop conștientizarea elevilor, prin joc, cu privire la consecințele comportamentului infracțional și aspectele legislative legate de acesta.

Elevii au fost informați despre răspunderea penală a minorului și instituțiile responsabile care pot interveni în susținerea minorilor, fie că sunt autori sau victime ale infracțiunilor.

De asemenea, au fost abordate subiecte esențiale precum fenomenul de violență fizică și psihologică, conștientizarea impactului și a consecințelor comportamentului de tip bullying, precum și prevenirea și combaterea fumatului, consumului de alcool, a traficului și consumului de droguri și substanțe psihoactive.

Prin aceste activități, polițiștii au urmărit să sublinieze importanța evitării situațiilor conflictuale sau de risc. La finalul concursului, toți elevii au fost declarați câștigători, recunoscând importanța cunoașterii și aplicării comportamentelor preventive.

Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii din județul Neamț vor continua să desfășoare activități preventive pentru a promova un mediu sigur și educat.

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Poliției Române de a combate infracționalitatea și de a proteja tinerii prin educație și conștientizare, punând accentul pe responsabilitatea individuală și comunitară în menținerea siguranței publice.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate