120 de câini sterilizați gratuit în Pângărați într-o campanie maraton de 4 zile

0

În perioada 8-11 mai, timp de 4 zile, la Stejaru – Pângărați s-au sterilizat 120 de câini, majoritatea femele. Organizatorii au acceptat câini și din alte localități, nu doar din Pângărați, iar efortul a fost unul pe măsura solicitărilor foarte numeroase. S-a lucrat de dimineața devreme până seara târziu, însemnând o medie de 30 de câini sterilizați pe zi.

Dr. Cornel Stoenescu, FOTO: Netzwerk RumänienStreuner

Campania a fost sponsorizată de Netzwerk RumänienStreuner și Mukitza Association, cu implicarea echipei dr. veterinar Cornel Stoenescu de la Nomad Vet Association, doamnei Mirela Arvinte și a altor persoane implicate în rezolvarea umană, etică a acestei probleme cu care se cofruntă întreaga țară: animalele fără stăpân.

Acest tip de campanii au loc în Pângărați de câțiva ani și, conform declarațiilor organizatorilor, efectele pozitive încep să se vadă prin reducerea numărului de câini fără stăpân pe străzi: „120 de câini sterilizați înseamnă, probabil, câteva sute de pui ce nu vor mai fi aruncați în Bistrița, prin șanțuri, în pungi de plastic la gunoi. (…) Mulțumim Primăriei Pângărați că ne-a oferit spațiu, mai ales că au existat câini și din oraș sau alte sate. Apreciem deschiderea pe care o avem aici de peste 10 ani! Acum 10-15 ani satele din Pângărați erau pline de pui abandonați. Acum este mult mai bine. În Stejaru nu mai există pui pe drumuri. Dar a trebuit 10 ani…”, a declarat Mirela Arvinte.

Sterilizarea câinilor de rasă comună sau metiși cu proprietar, precum și microciparea lor sunt obligatorii prin lege. Aceste campanii vin în sprijinul celor care poate nu au resursele necesare să achite costurile unei sterilizări, dar în același timp fac ceea ce autoritățile în continuare întârzie să facă: să asigure reducerea numărului de animale fără stăpân prin controlul reproducerii – legea permite alocarea de fonduri publice pentru acest scop, prin asigurarea că proprietarii intră în legalitate, nu doar prin capturări costisitoare, umplerea adăposturilor și eutanasieri pe bandă rulantă din cauza numărului mic de adopții.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate