Un fugar din Neamț, condamnat la 8 ani de închisoare pentru o faptă deosebit de gravă, a fost adus astăzi în țară

0

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat astăzi, 15 mai, că Nicolae Costan, un bărbat din Neamț care a violat o minoră, a fost adus în ţară.

Acesta a fugit din țară, după ce Judecătoria Piatra-Neamț a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 699 din 14.06.2023 pe numele lui Costan Nicolae, urmând ca acesta să execute 8 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Ministra Justiției a mulțumit autorităților italiene și române pentru buna colaborare.

Nicolae Costan, în vârstă de 38 de ani, a fost dat în urmărire internațională și în luna martie 2024 a fost prins la Roma, când s-au demarat procedurile de extrădare. Deşi cercetat pentru viol în formă agravată, el a fost lăsat în arest la domiciliu şi i s-a permis, prin decizie a instanţei, să plece din arest la locul de muncă, notează presa din România.

A violat o fetiță. A fugit. Astăzi a fost adus în țară. Nicolae Costan a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru oroarea săvârșită.

Astfel de nemernici trebuie să suporte consecințele faptelor lor. Iar datoria mea ca ministră, ca femeie, ca mamă este să asigur toată protecția copiilor noștri.

a declarat Alina Gorghiu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate