Vernisajul expoziției „Între cer și pământ – oameni ai Învierii” la Piatra-Neamț, cu ocazia Zilei martirilor din temnițele comuniste

0

Pentru a marca semnificația Zilei de 14 mai, proclamată, prin legea nr. 127 din iunie 2017, „Ziua Națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste”, Complexul Muzeal Național Neamț anunță vernisajul expoziției de grafică „Între cer și pământ – oameni ai Învierii”. Artista plastică Aida Sușter-Boțan expune pentru a doua oară la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, evenimentul constituind un nou demers de salvare a memoriei iconice a închisorilor comuniste. Printre portretele care vor fi expuse în Sala Mansardă a Muzeului de Artă Piatra-Neamț vom recunoaște chipuri ale sfințeniei: Părintele Iustin Pârvu, Părintele Gheorghe Calciu, Părintele Sofian Boghiu, Părintele Cleopa, Părintele Gherasim Iscu, Nicolae Steinhardt, Vasile Voiculescu etc.

Vernisajul se va desfășura marți, 14 mai 2024, ora 18.30, în prezența artistei plastice Aida Sușter-Boțan. Drd. Mihai Tudosă va prezenta biografia unui „mare luptător anticomunist”, Vasile Motrescu. Corul „Răzeșii Neamțului”, coordonați de prof. Nicolae și Valetina Stan, va susține și anul acesta un recital vocal-instrumental.

În aceeași zi, la ora 17.00, la Troița închinată Martirilor din temnițele comuniste, monument comemorativ inaugurat la 14 mai 2021, va fi oficiată o slujbă de pomenire și va fi audiat un recital vocal al Corurilor „Glasul Bisericii”, „Camena”, „Vlăstare imperiale”, „Armonia sufletului” și „Evanghelismos”. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Piatra-Neamț în parteneriat cu instituția muzeală nemțeană.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate