Lansare rușinoasă a candidaților PNL Piatra-Neamț. Atacuri suburbane la adresa contracandidaților

1

La ceremonia de lansare a candidaților PNL de la Piatra-Neamț, cu o sală plină de liberali și simpatizanți ai PNL care nu aveau nicio nevoie să fie convinși că PSD nu trebuie votat, o parte dintre liderii PNL au simțit nevoia să derapeze și să atace în cele mai josnice moduri contracandidații principali, făcându-i hoți de buzunare, turnători sau cerșetori. Este incredibil cât de jos au putut să coboare unii lideri ai PNL la Neamț, un partid care încă mai are mulți oameni de valoare în interiorul său.

În opinia lui Carabelea, contracandidații lui principali sunt: Adrian Niță de la PSD este ”unul care a fost mâna dreaptă a lui Arsene, care vrea acum primar, purtătorul de cuvânt al PSD, cel care a învățat de la mentorul lui cum să facă combinații, vrea la primărie”, iar Vasile Panaite este ”un alt fost prefect, care a fost mâna stângă a lui Arsene, și mâna dreaptă a lui Pinalti, care a turnat pe oricine a putut, oricând a putut, toată viața lui, vrea la primărie, ca să facă același lucru pe care l-a învățat de la mentorii lui, fiind pus pe combinații.”.

În continuare, Carabelea a dus discursul la un nivel și mai suburban, comparând contracandidații săi cu hoții de buzunare și cu hoții care fură mâncarea copiilor. ”Fraților, atenție la portofele! Atenție la copii! Aveți grijă de ei, ăștia sunt în stare să ia tot de la gura lor.” a zis Carabelea.

Nici senatorul Eugen Țapu nu a reușit să își păstreze un nivel minim de decență a discursului arătând o lipsă totală de respect față de alți colegi politicieni. ”Am văzut un domn de la Tg. Neamț, Vasilică îl cheamă, vine acum în campania electorală și cerșește voturi la pietreni.” a zis cu mult dispreț un domn care are pretenții de senator educat.

Mai departe, George Lazăr, președinte al PNL Neamț, se credea la un spectacol de stand-up comedy: ”Aici e mișto că în sală e întuneric, aici e lumină, suntem ca la un spectacol de stand-up, sper să fie un spectacol bun de stand-up, să și râdem cumva, să râdem cu PSD-ul zic, cu Adi Niță, cu Vasilică Harpa”, a spus George Lazăr care încă nu a înțeles că cine râde la urmă nu râde mai bine, ci doar nu a înțeles din prima gluma.

Atacurile liberale la un nivel suburban la adresa adversarilor politici arată, dincolo de aroganță și lipsă de bun-simț, gradul de disperare a celor din PNL. Credem că oricine face un minim efort de gândire logică își dă seama că un partid care se laudă cu procente de aproape 40% în sondaje și se declară câștigătorul alegerilor înainte ca acestea să aibă loc și nu face asta doar ca să mintă electoratul, ci se bazează pe date reale, nu va ataca niciodată pe nimeni pentru a nu renunța la confortul electoral, riscând să își atragă antipatii din disputele provocate. Dar, în opinia noastră, nu aceasta este situația reală la PNL. Dacă ne amintim, și în campania trecută, la fel, PNL se prezenta câștigător cu un scor electoral supraevaluat cu aproape 20 de procente și s-a dovedit că a mințit. Ne putem gândi că acum aplică aceeași rețetă de manipulare, deși s-a dovedit că a fost greșită.

Din păcate pentru liberalii nemțeni, nivelul discursului a coborât foarte mult, atacurile la adversari sunt din ce în ce mai lipsite de bunul-simț elementar. Toată lumea înțelege că în campanie politicienii se atacă între ei și chiar sunt de interes public unele critici, dar să-i faci pe contracandidați hoți de buzunare, turnători și cerșetori nu este nici pe departe un discurs pe care îl așteaptă electoratul pietrean și un discurs demn de un om politic. Mai spui și că un contracandidat va fura mâncarea de la gura copiilor și deja exagerările sunt dincolo de orice limită.

Ne exprimăm compasiunea față de liberalii și simpatizanții PNL din Piatra-Neamț, care au văzut întotdeauna în liberalism o șansă la un altfel de clasă politică la un nivel superior și acum au ajuns să vadă altceva, diametral opus.

Articol de opinie

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihai spune

    Pe lângă străzile orașului care lasă de dorit cu asfaltările și canalizările lor interminabile,mafia spatiilor și a țânțarilor din piață a rămas la fel,De asemenea problema parcărilor pietrenilor care e administrată de aceeași grupare Parking a rămas la fel…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate