Avertismente pentru mai mulți șoferi de microbuze sau mașini de marfă care au parcat prin Piatra-Neamț

1

În perioada 26.02.2024 – 01.03.2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au organizat și desfășurat o acțiune pe linie specifică pentru identificarea conducătorilor auto ce ocupă locurile de parcare cu autovehicule cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 t și cu o lungime mai mare de 5 metri și care au ca utilitate transportul de persoane sau mărfuri.

Astfel, pe raza municipiului Piatra-Neamț, polițiștii locali de siguranță rutieră au identificat 16 conducători auto ce încălcau prevederile H.C.L. 103/2023, art. 58, lit. ”h”.

Treisprezece dintre aceștia au fost sancționați contravențional cu avertisment, urmând ca la eventualele alte abateri să fie sancționați cu amenzi, ce pot ajunge până la 2.000 de lei. Aspectele sus detaliate vor rămâne în continuare în atenția echipajelor de siguranță rutieră.

În acest context recomandăm operatorilor economici, cât și persoanelor fizice care dețin autovehicule cu caracteristicile anterior menționate să nu folosească parcările din Piatra-Neamț (fie cu plată sau de reședință) pentru staționare având în vedere faptul că prin dimensiunile lor stânjenesc/obstrucționează circulația rutieră și pietonală, respectivele parcări fiind destinate exclusiv autoturismelor.

”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională ce va fi aplicată de polițiștii locali, ocuparea locurilor de parcare cu autovehicule cu masa mai mare de 3,5 t și/sau cu o lungime mai mare de 5 metri și care au ca utilitate transportul de persoane sau de mărfuri” (art. 58, al. 1, lit. ”h” – H.C.L. 103/2023).

a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ion spune

    Bine ca la 1 mai, în spatele la Galeria Mall nu vin sa vadă cum zeci de tiruri își fac veacul.. Și ce se întâmplă pe acolo, de la droguri, consum de alcool, prostituție… Sa nu mai vorbim de ce lasă în urma lor.,cauciucuri, gunoaie, poluare, gălăgie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate