Material lemnos sigilat, urmând ca astăzi să fie inventariat piesă cu piesă/Avizul de însoțire a apărut „ca prin magie” în aplicație DUPĂ efectuarea controlului (NEAMȚ)

0

UPDATE IPJ:

La data de 04 martie a.c. a fost inventariat materialul lemnos piesă cu piesă și s-a constatat faptul că se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de articolul 68 alineatul 2, din Legea 46 din 2008, confiscându-se 62.28 m.c. cherestea rășinoase, în valoare de 55.802 lei. Totodată s-a dispus confiscarea ansamblului auto.

*********

În perioada 2-3 martie a.c., polițiștii au desfășurat activități specifice privind prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Acțiunile au fost desfășurate de polițiștii din cadrul Secțiilor de Politie Rurală Dulcești, Ion Creangă, Români, Săvinești, Săbăoani, Poliției municipiului Roman, ai Birourilor Rutiere și Serviciului Rutier Neamț.

Cu această ocazie au fost legitimate un număr de aproximativ 250 de persoane și au fost verificate aproximativ 200 de autovehicule. În baza celor constatate au fost aplicate un număr de 94 de sancțiuni contravenționale, fiind luată măsura complementară a reținerii a 6 permise de conducere și retragerea a 5 certificate de înmatriculare.

Exemplu semnificativ:

La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, în timp ce acționau pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranță publică şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au depistat pe DN2 E85, în localitatea Gherăești, un ansamblu auto ce transporta cherestea.

În continuare, precedându-se la verificarea legalității transportului a rezultat faptul că acesta nu era însoţit de un aviz de transport al mărfii, iar în urma verificării în aplicaţia S.U.M.A.L., a reieșit faptul că transportul nu figura cu aviz de însoţire, materialele lemnoase fiind fără proveniență.

Ulterior, după un minut şi 40 de secunde, după momentul efectuării controlului, avizul de însoțire al mărfii a fost încărcat în aplicația S.U.M.A.L., rezultând cu o cantitate de 62,28 m.c. material lemnos.

Polițiștii au procedat la însoțirea ansamblului de vehicule la depozitul Ocolul Silvic Roman, acesta fiind sigilat, urmând ca astăzi acesta să fie inventariat piesă cu piesă.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate