Au curs cupele pentru sportivii clubului Amprente Moldave Tazlău la Cupa Sentoki 8

0

În acest weekend, 2 martie 2024, la Sala Polivalentă din Iași a avut loc la cea de-a opta ediție a CUPEI ”SENTOKI”, o competiție care se adresează copiilor, cadeților, juniorilor, seniorilor și veteranilor. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Federației Române de Karate Isshinryu și Kobudo (F.R.K.I.K.), organizat de Clubul Sportiv Toratoshi Iași, reprezentat de Budeanu Florin Constantin. Clubul Sportiv Amprente Moldave Tazlău a fost format dintr-un lot de 7 sportivi și un arbitru, Murariu Daniel, care au reușit să dea dovadă că munca depusă la antrenamente, curajul și rezistența te pot duce în fruntea podiumului.

Rezultate obţinute de sportivii Clubului Amprente Moldave Tazlău au fost după cum urmează:

5 medalii de aur:

  • Boboc Maia
  • Călugăreanu Victor
  • Nechita Albert
  • Negreanu Alice
  • Manea Alina

2 medalii de argint

  • Andriescu Rebecca
  • Rusu Ioana

Călugăreanu Victor Ioan, 7 ani, mic de statură, spartan pe tatami: „Pentru mine a fost neașteptat rezultatul. Am avut cele mai multe meciuri și nu mă așteptam să le câștig pe toate 3. Colegii mei mă susțin și nu îmi place să mă vadă că pierd.”

Nechita Albert, 8 ani, ambițios:  „A fost o experiență de neuitat! Când am văzut cupele frumoase din lemn tot ce am vrut din acel moment a fost să câștig și eu una. Am intrat determinat și am încercat toate loviturile înalte de picior. Aceste tehnici nu au adus puncte pentru că adversarul era bine pregătit așa că am pulsat cu un shiro geri la bazin care m-a făcut învingător. Ambiționat că am câștigat prima luptă, al doilea meci a fost floare la ureche.”

Boboc Maia Alexia, 14 ani, campioană europeană: „Am ales să particip, deși nu am avut categorie pentru greutatea mea, fiind într-o categorie mai mare. Am avut emoții pentru că a trebuit să lupt cu una dintre prietenele mele din Republica Moldova, Iulia Godina. Atunci când pășesc pe tatami în fața mea este un adversar și dau tot ce pot. Am avut două concurente puternice, experimentate. Dedic această cupă senseiului Ciprian Ursan, a cărui voce răsună la marginea tatamiului, colegilor de la dojo și părinților mei.”

Murariu Daniel Mihai, 16 ani: „Prima mea experiență ca arbitru a fost una interesantă unde am arbitrat peste 70 de meciuri de kumite. Atunci când ești arbitru trebuie să te concentrezi la fiecare meci în parte pentru a lua decizia corectă într-un timp foarte scurt. De obicei, la celelalte competiții la care participam, obișnuiam să văd toate meciurile sportivilor noștri, dar când am fost arbitru doar auzeam cum urmează să intre în luptă colegii mei la alt tatami sau pe unii chiar i-am arbitrat. Mi-a făcut plăcere să arbitrez și sper ca pe viitor să mai repet această experiență.”

La numai o săptămână de la prima competiție de kumite, cu vânătăile încă nevindecate, am plecat spre Iași la nelipsita Cupă Sentoki. Este al patrulea an de când participăm și ne simțim bine în inima Moldovei. La eveniment s-au înscris peste 300 de sportivi cu vârste între 3 și 52 ani, din 18 cluburi sportive din România și Republica Moldova, și o echipă de 38 de arbitri desemnați din cadrul cluburilor sportive participante.

Sportivii clubului s-au prezentat exemplar pe tatami, au dat dovadă de voință, perseverență, seriozitate, dedicare și de cunoștințe. V-ați lăsat „amprenta” la Iași și ați demonstrat că și la sate se poate face performanță.

Doresc să-i felicit pe toți sportivii pentru participare şi rezultate. Mulţumesc părinţilor pentru implicare şi susţinerea necondiționată, pentru că nu renunțați să îi sprijiniți, să-i încurajați și că le dați curaj acestor copii minunaţi! Mulțumim Consiliului Local, Primăriei și domnului primar Nechita Ion pentru susținere și ajutor. Mulțumim domnului viceprimar, Odor Adrian, care a fost prezent în sală.

De doi ani, sensei Ciprian Ursan pregătește acești campioni, este tatăl de la dojo, căruia îi mulțumim pentru suport și pentru învățăturile oferite sportivilor!

Urmează un an competițional plin de provocări.

Succesc sportivilor!

Adriana Boboc, președinte ACS Amprente Moldave Tazlău

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate