De ce nu funcționează stațiile noi de autobuz care au fost cumpărate la preț de apartament?

0

De ce nu funcționează stațiile noi de autobuz care au fost cumpărate la preț de apartament?

Recent, primarul municipiului Piatra-Neamț, Carabelea, a oferit o declarație surprinzătoare în cadrul unei emisiuni online, în legătură cu funcționarea stațiilor de autobuz inteligente achiziționate la prețuri exorbitante, comparabile cu cele ale unui apartament. Intrebat despre motivele pentru care noile stații de autobuz nu sunt încă operaționale, răspunsul primarului a indicat direct spre managementul societății de transport public, Troleibuzul SA.

Pentru a aduce lumină asupra acestei situații, ne-am adresat direct directorului Troleibuzul SA, Cristian Sauciuc, care ne-a oferit o perspectivă diferită. Potrivit lui Sauciuc, problema reală stă în administrarea proiectului de către primăria Piatra-Neamț. Aceasta deține controlul asupra stațiilor inteligente de autobuz, care, deși sunt destinate să servească orașul, rămân nefuncționale datorită lipsei de coordonare și experiență administrativă din partea primăriei.

”În 2022, primarul Carabelea a propus implementarea unui sistem de cartele și telefoane cu GPS pentru a facilita sincronizarea autobuzelor cu stațiile, promițând dezvoltarea unui software corespunzător. Cu toate acestea, promisiunea nu a fost îndeplinită, lăsând planul de integrare a tehnologiei în așteptare și expunând lipsa de eficacitate a administrației locale” a explicat Sauciuc, directorul Troleibuzul

Directorul Troleibuzul mai subliniază că, ”dincolo de incompetența administrativă, infrastructura orașului nu susține un transport public eficient, cu străzi deteriorate ce împiedică deplasarea rapidă și confortabilă. Aceasta reflectă o problemă mai amplă a administrației, care nu reușește să creeze condiții adecvate pentru încurajarea folosirii transportului public de către cetățeni.”

Concluzia directorului Troleibuzul SA evidențiază o realitate în care ”responsabilitatea și incompetența sunt pasate în mod convenabil, în timp ce soluțiile practice rămân în umbră”. Această situație subliniază nevoia unei comunicări deschise și eficiente între primărie și toate părțile implicate, inclusiv presa locală, pentru a aborda și rezolva problemele comunității într-un mod transparent și eficace.

Sauciuc concluzionează declarând că ”Asta e piesa de teatru în care suntem obligați să jucăm de către această administratie incompetentă condusă de un primar care, în loc să caute soluții, caută vinovați și scuze. Dacă îmi este permisă o glumă, domnul primar ar trebui să își schimbe numele și să îl cheme Andrei Scuze”

În ciuda apelurilor repetate pentru dialog și colaborare, se pare că drumul către o administrație responsabilă și receptivă la nevoile cetățenilor este încă lung și anevoios. Întrebarea rămâne: când va reuși primăria să depășească barierele incompetenței și să pună în practică soluții reale pentru îmbunătățirea serviciilor publice din Piatra-Neamț?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate