Zeci de șoferi, somați să înlăture diversele dispozitive de „rezervare” a parcărilor în Piatra-Neamț

3

Peste 50 de persoane au fost atenționate și somate să demonteze dispozitivele de blocare de pe locurile de parcare de reședință din Piatra-Neamț în cadrul unei acțiuni specifice care a avut ca scop menținerea liberă a spațiilor de parcare administrate ca parcări de reședință și a celor cu plată orară, precum și a domeniului public utilizat ca loc de parcare fără a fi amenajat în acest sens.

Astfel, pe raza municipiului Piatra Neamț, timp de 30 de zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au identificat 51 de dispozitive/plăcuțe/însemne pentru rezervarea sau menținerea liberă a locului de parcare de reședință, faptă ce contravine prevederilor H.C.L. 103/2023.

Nu au fost aplicate însă sancțiuni contravenționale, proprietarii respectivelor locuri fiind informați despre interzicerea unor astfel de practici, aceștia demontând dispozitivele în cauză.

a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț

Precizăm că potrivit H.C.L. 103/2023 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de administrare, întreținere și explotare a parcărilor de reședință, a parcărilor cu plată, a parcărilor cu regim mixt amplasate pe domeniul public și privat al Municipiului Piatra-Neamț, ”constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 1.000 și 1.500 de lei amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje, înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare” (art. 58, lit. f).

Totodată, constituie contravenție ”montarea unor însemne, plăcuțe pentru rezervarea locului de parcare sau amplasarea/utilizarea neautorizată de către utilizator a unor sisteme de blocare acces sau de menținere liberă a locului de parcare – amendă de la 500 la 1.000 de lei – și desființarea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială pe cheltuiala contravenientului, precum și notificarea administratorului/operatorului serviciului de parcare în vederea rezilierii contractului de prestări servicii utilizare loc parcare” (art. 58, lit. a).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Georgeta Hiticas spune

    Fiecare bloc trebuie sa aiba un post liber pentru Invalidi civili, asa cum sunt in toata Europa.

  2. Diogene spune

    Și totuși pietrenii plătesc 200 lei pe an locul de parcare.De ce îl mai plătesc dacă îl găsesc de multe ori ocupat???

  3. Cetățean spune

    Bun, dar cum facem cu cei care parchează pe locurile noastre și nici nu lasă nici un Nr de telefon, iar eu nu am timp sa aștept ore până vine ne-educatul, fiind pe o stradă f circulata și nu pot sa blochez la rândul meu circulația stand in drum, (neavând unde sa parchez fiind totul ocupat)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate