Campanii naționale de informare, conștientizare și promovare a negocierii colective derulate de ITM Neamţ

0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ va desfăşura în perioada următoare  Campania Națională de informare și conștientizare a prevederilor Legii nr.367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare și Campania Națională  de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii.

Campaniile urmăresc promovarea negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii. Inspectorii de muncă vor informa lucrătorii și angajatorii cu privire la obiectul negocierii colective, participarea si reprezentarea în negocierea colectivă, procedura de negociere colectivă și efectele contractelor colective de muncă, precum și principalele beneficii ale negocierii colective.

Campania Națională de informare și conștientizare a prevederilor Legii nr. 367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare, va avea în vedere informarea privind drepturile individuale si colective ale angajaților și angajatorilor, așa cum sunt prevăzute în actul normativ mai sus menționat.

Acțiunile de conștientizare au ca obiectiv diseminarea informațiilor necesare care să contribuie la apărarea drepturilor și promovarea intereselor profesionale, economice și sociale, scopul final fiind să aducă la masa dialogului social toate părțile implicate.

Inspectorii de muncă vor organiza întâlniri cu angajatori din întreprinderile mici și mijlocii și cu reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale în data de 07.02.2024 la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, în data de 14.02.2024 în sala de ședințe a Primăriei Roman și în data de 21.02.2024 în sala de ședințe a Primăriei Târgu-Neamț.

Informare transmisă de ITM Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate