Casa Județeană de Pensii Neamț – Prima serie de bilete de tratament a anului 2024

1

Casa Județeană de Pensii Neamț anunta ca pentru prima serie de bilete de tratament a anului 2024, ce va incepe din data de 19 februarie 2024, a primit un numar de 52 bilete de tratament, din care, la aceasta data, sunt disponibile 26 bilete de tratament in urmatoarele statiuni: Amara (10 bilete de tratament), Buzias (2 bilete de tratament), Covasna (1 bilet de tratament), Lacul Sarat (1 bilet de tratament), Nicolina (8 bilete de tratament), Sarata Monteoru (2 bilete de tratament) si Pucioasa (2 bilete de tratament).

Pentru aceasta serie, biletele de tratament pot fi acordate celor care au solicitat tratament balnear in una din statiunile mentionate anterior, avand o cerere depusa in acest sens, pana la data de 19 ianuarie 2024.

Precizăm că până la această dată, la CJP Neamț sunt înregistrate 1954 de cereri de acordare a unui bilet de tratament balnear pentru anul 2024.

Reamintim ca prin publicarea H.G. nr.51/2024 au fost reglementate regulile de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear pentru anul 2024, cât şi modul de acordare, distribuire şi de decontare a acestora.

Astfel, pentru anul 2024 va fi asigurat în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice un număr maxim de 60.420 de locuri la tratament balnear, ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.  La acest număr de bilete se adaugă numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici intersați cu respectarea legislației în materie de achiziții publice. Numărul de locuri contractate va fi anunțat de către CNPP, după finalizarea procedurilor de licitație public.

Biletele de tratament balnear vor fi repartizate/alocate la unităţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “TBRCM” SA, la care CNPP este acţionar unic. În completare, după epuizarea acestora, se vor repartiza/aloca bilete la celelalte unităţi de tratament balnear, cu care CNPP va încheia contracte subsecvente în baza acordurilor – cadru atribuite în anul 2024.

Reamintim că Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, „T.B.R.C.M.” – SA deţine complexe balneare in 13 judete, pentru diverse afecţiuni – reumatismale, ale aparatului locomotor, afecţiuni intestinale, hepatice, cardio-vasculare, nevroze.

Precizăm că prin Ordinul nr. 196/25.01.2024 a Președintelui CNPP s-au aprobat Criteriile de acordare a biletelor de tratament prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice; pentru a se înscrie în vederea obținerii unui bilet de tratament, potențialul beneficiar trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii, cu cel puțin 30 de zile înainte de prima lună din perioada în care se solicita sejurul, doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de Anexa nr.1 la Criterii (completat corect cu toate elementele prevăzute de document, necesare în vederea identificării solicitantului, opțiunilor acestuia și a categoriei de beneficiar), urmând ca restul documentelor să fie atașate cererii la momentul eliberării biletului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihai spune

    Nu știu pe ce criterii vina este bilete,dar nu prea vad pt Sangiorz Bai sau pt alte stațiuni,altele decât cele care au venit regulat până acum în anii precedenți..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate