Dumitrina Mitrea, despre protestele din țară: „Este dovada incompetenței crase a acestui guvern de marionete”

1

Am văzut cu toții protestele fermierilor și ale transportatorilor, dar și modul în care aceștia au fost tratați în timp ce încercau doar să își ceară dreptatea. Ceea ce nu am văzut, însă, a fost puțin curaj din partea guvernanților sau chiar a președintelui.

În cadrul unei conferințe de presă organizată de AUR Neamț, Dumitrina Mitrea a transmis câteva detalii cu privire la toate aceste evenimente:

De peste două săptămâni avem protestele fermierilor și ale transportatorilor. Asistăm la o bătaie de joc din partea Guvernului PNL/PSD față de fermieri și transportatori. Soluțiile Guvernului Ciolacu întârzie să apară, iar protestatarii sunt tratați cu dispreț de ministerele responsabile.

Nepăsarea față de fermieri și transportatori este atitudinea generală a PSD și PNL față de majoritatea României, nu le pasă, pur și simplu, de absolut nimic. În acest moment ne întrebăm unde sunt premierul Ciolacu și domnul președinte Klaus Iohannis. Cum este posibil să avem oameni în stradă de două săptămâni și să nu li se fi rezolvat problemele? Este dovada incompetenței crase a acestui guvern PNL/PSD, un guvern de marionete. Mai mult, pentru a se spăla pe mâini de proteste fermierilor, Ministerul Agriculturii a pasat răspunderea către Uniunea Europeană, anunțând că va cere demisia comisarilor agriculturii. Această acțiune arată, de fapt, incapacitatea actualului ministru de a rezolva problemele fermierilor români. Când nu ai soluții, pasezi pisica în curtea celor de la Guvernul European.

Dar atât poate domnul ministru Barbu, nu a venit nicio soluție ideală. Să știți că cei 100 de euro pe hectar pe care i-au promis erau deja prevăzuți de anul trecut. Deci nu era nimic nou pentru acești oameni. Președintele Iohannis a apărut după o lună de zile după ce acesta a fost dat dispărut de către români. Românii sunt revoltați în stradă, iar domnul președinte Iohannis ciocnește sfidător șampanie la Palatul Cotroceni. Cam așa poate fi descrisă apariția domnului Klaus Iohannis după mai bine de două luni de absență. Românii l-au dat dispărut pe cel care, potrivit Constituției, ar fi trebuit să medieze între societatea românească și stat.

Doar că Iohannis a fost veșnic absent de la toate problemele fermierilor și transportatorilor. Prioritatea marelui absent Iohannis nu au reprezentat-o problemele celor care își strigă disperarea în stradă timp de 14 zile, preocuparea dumnealui a fost să spună că a revigorat relațiile cu Africa. Prin tot ceea ce a făcut, domnul Iohannis arată clar că nu este interesat de fermierii și transportatorii care stau în frig de două săptămâni pentru a protesta față de incompetența și incapacitatea guvernanților de a oferi un minim de condiții pentru buna funcționare a acestor două departamente.

Românii merită respectul și sprijinul autorităților, nu dispreț și ignoranță din partea celor care a trebuit să ne apere interesele. De asemenea am vrea să știm dacă președintele Iohannis, care se tot plânge că nu a făcut nicio zi de concediu… am vrea să ne explice administrația prezidențială din ce bani a plătit excursiile la schi sau în Miami dacă nu era în concediu. Dacă a plecat pe banii românilor așa cum intuim, să explice administrația prezidențială, care a fost scopul sau interesul național al fiecărei călătorii, pentru că altfel vorbim despre folosirea banilor publici în interes personal.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. vasile r spune

    doamna deputat , noi cetatenii ne-am saturat de propaganda si sa ne explicati noua ca cei care au condus tara in ultimii 30 de ani au furat.
    Noi cei din orasul Piatra Neamt vedem de 30 de ani cum politicienii vin cu palavrageala insa ei sunt prieteni , petrec impreuna si deja o parte dintre ei au aderat la AUR adica au schimbat blana dar naravul, BA
    sa nu va asteptati ca numai cu vorbe vuti castiga alegerile,
    Acum sunteti mai multi in parlament dar vedem ca voi nu faceti nimic pentru cetateni
    IESITI SI ARATATI CONCRET CE SE INTAMPLA IN JUDET CUM S-A DISTRUS TOTUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate