Acțiune de amploare a polițiștilor nemțeni/un bărbat din Piatra-Neamț cercetat pentru multiple infracțiuni a fost reținut pentru 24 de ore

0

La data de 20 ianuarie a.c. și în noaptea de 20 spre 21 ianuarie a.c., în intervalul orar 16:00-04:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale, combaterea infracționalității și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, în special a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunile au fost desfășurate pe raza municipiului Piatra-Neamț și a localităților Bicaz, Roznov, Săvinești și Săbăoani.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, două dintre acestea contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la aproximativ 26.000 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 2 permise de conducere, au retras un certificat de înmatriculare fiind confiscată și cantitatea de un m.c. material lemnos.

Totodată, în baza probatoriului administrat față de un bărbat în vârstă de 38 de ani din Piatra-Neamț a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, aceasta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție, distrugere și amenințare.

Pe timpul desfășurării acțiunilor, aproximativ 150 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de alcool sau substanțe interzise.

Exemple:

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 20:90, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au oprit pentru control, în localitatea Cândești, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, un alt bărbat în vârstă de 24 de ani, din Piatra-Neamț a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Săvinești conducând un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului și nu ar fi deținut permis de conducere.

Șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate