Dialog cu fermierii și transportatorii la sediul Instituției Prefectului Neamț

0

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului a avut loc o nouă întâlnire cu cei 5 reprezentanți ai transportatorilor și, respectiv, cei 5 reprezentanți ai agricultorilor, în cadrul căreia s-a reanalizat, punct cu punct, fiecare dintre revendicările discutate ieri și s-au completat cu noi argumente și exemplificări, în vederea identificării celor mai practice și legal-posibile soluții de rezolvare.

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a mediat dialogul între reprezentanții protestatarilor și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Neamț, Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Neamț și Direcției pentru Agricultură Județeană Neamț.

Discuțiile s-au desfășurat pe parcursul celor aproximativ 2 ore și jumătate, într-o manieră constructivă, cu evidențierea problemelor reale din practica domeniilor de activitate principale și subsidiare agronomiei și transporturilor industriale/agricole/comerciale, dar și cu propuneri de soluționare a acestora, pe termen scurt și mediu, așa cum au rezultat ele din clarificările și negocierile dintre părți.

Cu maximă celeritate, imediat după încheierea dezbaterilor, am transmis ministerelor de resort câte un document sintetic, conținând rezumatul propunerilor de soluționare a revendicărilor protestatarilor, așa cum au fost ele convenite cu reprezentanții prezenți astăzi la întâlnire.

În același sens, al implicării reale și al permanentei disponibilități la dialog, am propus reprezentanților transportatorilor și agricultorilor ca, la jumătatea lunii februarie, să ne revedem pentru o nouă discuție, într-o componență lărgită, cu aproximativ 300 de persoane, pentru informare reciprocă și, eventuale clarificări și ajustări pentru a obține cele mai corecte și practice soluții de sprijinire și protecție a fermierilor și transportatorilor români.

a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate