Moment de bilanț după un an de succes pentru Clubul de Dans Sportiv Ray’s Dance, Piatra-Neamț

0

Dance to the rhythm of your dreams and let the melody of life guide your steps.

Moment de bilanț și creionare de liste. Anul 2023 a fost un alt an care a adăugat în panoplia de premii a Clubului de Dans Sportiv Ray’s Dance din Piatra-Neamț, încă o suită de reușite. Dansul sportiv a reușit, încă o dată, să aducă pe buzele tuturor numele municipiului Piatra-Neamț, dar și județului Neamț și al României. Astfel, medaliile de aur, argint și titlurile de campioni și vicecampioni ai României au fost aduse în Moldova de sportivii de la Ray’s Dance:

Campionatul Național de Dans Sportiv la Secțiunea Latino – vicecampioni naționali

-Alexandru Marian Sabin – Alessandra Maria Dediu( categoria Junior II, 14-15ani)

-Toma Darius-Apetrei Carina Elenne( categoria Juniori I, 10-11ani)

Campionatul Național de Dans Sportiv la Secțiunea Standard – vicecampioni naționali

-Alexandru Marian Sabin-Alessandra Maria Dediu(14-15ani)

-Toma Darius -Apetrei Carina Elenne(10-11ani)

Campionatul Național de  10 Dansuri – vicecampioni naționali

-Alexandru Marian Sabin – Alessandra Maria Dediu(14-15ani)

-Toma Darius – Apetrei Carina Elenne(10-11ani)

Titlurile de campioni naționali în cadrul Campionatului Național de Clase au venit tot în Neamț, la Ray’s Dance:

-Alexandru Zaharia -Iasmina Gabriela Chirila(16-18 ani) -clasa C standard

-Darius Gabriel Danciu-Maria Ecaterina Chioaca (12-13 ani)- clasa D

-Carlo Beniamin Bogus- Raisa Maria Scrab(6-9 ani)- clasa Hobby-locul 4

– Patrick Iustin Țurcanu-Martina Eliza Grigorica(6-9 ani)- locul 6

Iar medalia de argint și a doua treaptă a podiumului competiției Transylvanian Grand Prix, Sibiu a fost urcată de Alexandru Marian Sabin-Alessandra Maria Dediu(14-15ani), ocupând  locul 2 la cele două secțiuni,  Standard și Latino.

Clasarea perechii Alexandru Sabin – Alessandra Dediu în semifinalele competiției German Open Championship,2023 , la categoria Juniori II, secțiunile Standard, Latino și 10 Dansuri, este o altă reușită.

Dar, ceea ce a făcut ca județul Neamț și România să fie recunoscute la nivel mondial a fost participarea perechii Alexandru Marian Sabin – Alessandra Maria Dediu la Campionatul Mondial de Dans Sportiv, Secțiunea Latino, care a avut loc în Vagos, Portugalia. Perechea pietreană s-a clasat pe locul opt în clasamentul mondial, din 67 de perechi participante, ce au reprezentat 37 de națiuni. Aceeași pereche a reprezentat  România și a purtat cu mândrie steagul românesc pe umeri la numeroase competiții internaționale, câștigând medalii de aur și  argint și, astfel, ocupând primele poziții pe podiumurile mondiale.

În clasamentul mondial, perechea nemțeană Alexandru Marian Sabin – Alessandra Maria Dediu ocupă locul 3 la secțiunea Latino și locul 4 la secțiunea Standard, iar în clasamentul din România fiind la ambele secțiuni, pe locul întâi.

Ce se așteaptă de la 2024? Reușita lui Alexandru Marian și Alessandra Maria de a se califica la cele trei Campionate Mondiale: Standard, Latino și 10 Dansuri. Clasarea lor pe cele mai bune locuri și câștigarea a cel puțin a unei medalii. Dar toate acestea se pot realiza numai prin muncă, prin antrenamente constante și continue, prin participarea la competiții internaționale.

În aceeași notă de performanță putem spune că și Clubul Ray’s Dance a reușit să aducă în municipiul Piatra-Neamț și în județul Neamț nu mai puțin de 349 de perechi de dansatori, adică un număr de 698 de dansatori, alături de 135 de fete solo, ceea ce înseamnă că 833 de sportivi au evoluat pe ringul de dans din Sala Polivalentă. Sportivi din 20 de țări au luat startul în competiția WDSF INTERNATIONAL STANDARD & LATIN- Romanian Dance Festival, 2023. Astfel, steagurile Albaniei, Bosniei Herzegovina, Bulgariei, Republicii China, Croației, Republicii Cehe, Danemarcei, Georgiei, Germaniei, Ungariei, Israelului, Italiei, Maltei, Moldovei, Poloniei, Portugaliei, României, Slovaciei, Turciei, Ucrainei au fluturat pentru prima dată în județul Neamț, dar și în regiunea Moldovei.  Sportivii reprezentanți ai acestor națiuni alături de dansatorii sportivi din 44 de cluburi de dans din România au demonstrat ca municipiul Piatra-Neamț poate deveni oricând polul dansului sportiv din lume.

“Mulțumim tuturor sportivilor care au reprezentat Clubul de Dans Sportiv Ray’s Dance la toate competițiile interne și externe. Vă apreciem, vă susținem și ne dăruim vouă, celor care duceți cu mândrie arta dansului sportiv pe înalte culmi ale victoriei.

Mulțumim tuturor dansatorilor Ray’s Dance și vă felicităm pentru evoluțiile voastre. Mulțumim părinților care au fost alături de copiii lor și i-au susținut necondiționat în tot efortul depus.

Mulțumim autorităților, sponsorilor precum și tuturor oamenilor de bine care au făcut posibile toate aceste reușite! Vă mulțumesc și ne înclinăm.”, a declarat Andrei Scrab-presedinte C.S. Ray’s Dance.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate