Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, la bilanț. Al șaptelea an de fapte bune, solidaritate, voluntariat și recunoștință

0

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț a ajuns la ceas de bilanț, după un an plin de reușite în sprijinul necondiționat al semenilor.

2023 este al șaptelea an de activitate a asociației care, prin puterea exemplului, a mobilizat suflete și a unit oamenii în spiritul faptelor bune. Carmen Suciu e coordonatoarea cazurilor Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț. Neobosită, implicată, mereu pe teren acolo unde este nevoie, un om care nu știe să spună „Nu se poate”, Carmen e un om care a inspirat nenumărați voluntari, oameni obișnuiți, oameni de afaceri, oameni din administrație, instituții, companii să îi urmeze visul și să aducă un omagiu Ellei, regretata soră a lui Carmen, care, din ceruri, dintre îngeri, cu siguranță veghează asupra faptelor bune care se petrec printre noi.

Publicația noastră, ziarpiatraneamt.ro, a fost și ea o mică rotiță din acest mecanism al faptelor bune sub îndrumarea lui Carmen Suciu. Pe această cale mulțumim tuturor celor care au răspuns apelurilor umanitare lansate prin intermediul publicației noastre. În 2023, nemțenii, românii au arătat, încă o dată, că solidaritatea ne definește.

Avem acum prilejul să vă prezentăm bilanțul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, prin vorbele lui Carmen Suciu:

De șapte ani suntem împreună! Vă mulțumim pentru că vă pasă! Am găsit valori comune, iubirea, dăruirea și respectul de credință și om! Împreună putem fi mai buni,putem fi o forță! Suntem România, sunteți România, oriunde v-ați afla!

Când facem bilanțul pentru anul ce se va încheia în câteva zile și ne formulăm rezoluțiile pentru noul an, ne oprim asupra acelor proiecte care ne-au ajutat să fim mai uniți, mai implicați, mai preocupați de Dumnezeu și om!

Pentru noi, echipa Asociației Născută Înger Piatra-Neamț, a însemnat și înseamnă dăruire, implicare, responsabilitate și bunătate. Ne bucurăm împreună cu toți cei cărora vă pasă de fiecare prilej în care reușim să contribuim cât de puțin la binele altora, prin diverse proiecte, campanii și cauze care merită încurajate și susținute.

Dincolo de sumele de bani și pachetele cu alimente săptămânale pentru familii, bătrâni aflați în nevoi, impresionant este impactul acestor proiecte asupra beneficiarilor și a comunității.

Fiecare proiect al Asociației noastre are în spate voluntarii îngerilor, organizatori, companii private, profesori, elevi, medici, asistenți medicali, sociali, instituții sau oameni simpli dornici să ajute, să se implice, semn că societatea se mobilizează, că are nevoie de cauze, eroi și povești de viață.

Unul dintre eroii noștri este domnul inginer Mihai Tărâță, împreună cu SC Agricultura și oamenii din această companie, care de-a lungul întregului an au fost părtași la salvarea de vieți, la a pune o pâine pe masa celor în dificultate, de-a îmbraca copii, bunici, de-a primi investigații și tratamente cei suferinzi. Și, nu în ultimul rând, de-a împlini vise de îngeri- Centru educațional de zi „Ella Suciu”! Un om implicat zilnic în proiecte comunităților aflate în situații de risc, un om care ne susține de când a luat ființă această asociație și căruia îi mulțumim infinit!

Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la alinarea suferinței copiilor din spitale, a celor a căror viață a depins de Dumnezeu, medici și de voi, cei cărora vă pasă sau pentru familii cu venituri reduse, sau copiilor care își doreau să ajungă la școală, să aibă acces la educație.

Azi, suntem destui ca să facem diferența, dar mâine vom fi și mai mulți. Zi de zi întâlnim proiecte, cauze, oameni care demonstrează că fiecare dintre noi poate schimba ceva, cât de puțin, pentru a avea o țară mai educată, mai sănătoasă, mai unită care poate înfrunta acest haos planetar: echipele de voluntari ai îngerilor, voi, toți cei care veniți alături de noi în misiuni îndeplinite.

Anul acesta, un succes remarcabil a fost Festivalul ,,Ella Suciu”, ediția a 7-a, organizat în totalitate de doamna inspector general Florentina Luca Moise care a luptat împreună cu noi și voi pentru finalizarea Centrului educațional de zi și căreia îi mulțumim infinit și pentru numeroasele cauze în care este alături de cei în nevoi.

Mulțumim Banca Locală pentru Alimente Roman, Consiliului Județean Neamț, Ziar Piatra Neamț, Roman TV, Vremea Nouă Vaslui – Cezarina Mironică, Cafeaua de dimineață și Mesagerul de Neamț, Farmaciile Ardealul, DGASPC Neamț, Poliția Locală, ISU Neamț, ISJ Neamț, Primaria Piatra-Neamț, Clinica Micromedica, Ștefan Botez, Clinica Neolife Iași, Spitalului Județean Piatra-Neamț, cadrelor medicale, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Cinema ,,Mon Amour” Piatra-Neamț, Promovarea Sănătății DSP Neamț, elevilor și cadrelor didactice care s-au alăturat nouă în proiecte sociale, umanitare, Voluntarilor din Europa, medicilor nemțeni, ieșeni, bârlădeni, turci, cei care sunt părtași la salvarea atâtor vieți.

Mulțumesc Asociația NOI ne salvăm pe NOI, dragei mele Gabriela Voinea, pentru atâtea vieți salvate, mulțumesc Asociația Umanitară „Codrin- Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, Asociația Donează – Gura Humorului, dragelor Monica Sofron și Adriana Crăiuț, pentru ajutorul permanent primit.

Mulțumim domnului Vasile Panaite, Ionuț Căciulescu, Barna Marinel, SC ECO DEM COLLECT SRL și tuturor companiilor din mediul privat care au pus umărul alături de noi pentru a împlini un vis: centrul de educațional de zi ,,Ella Suciu”!

Mulțumim domnului Adrian Păduraru și echipei PSD care ne sunt alături în recuperarea micuțului Alexandru-Iulian, suportând costurile terapiilor. Mulțumim domnului prefect Adrian Niță, domnului Ciprian Șerban, pentru ajutorul oferit în proiectele sociale cu care ne-am confruntat în cursul anului 2023.

Mulțumim tuturor oamenilor care au donat pentru ca „împreună să construim un centru de zi”, proiectul nostru de suflet care nu s-ar fi concretizat fără donația doamnei Daniela Buleu, un om care ne sprijină necondiționat.

Sute de oameni cărora le mulțumim pentru tot sprijinul și ajutorul acordat ca noi să fim pe teren zi de zi cu alimente, medicamente, facturi plătite, îmbrăcăminte, încălțăminte și multe alte nevoi pe care le au cei fără de speranță.

Anul acesta ni s-au alăturat câteva parohii din Danemarca și Belgia, făcând sărbătoarea Nașterii Mântuitorului să fie și mai plină de dăruire și iubire de Dumnezeu și om. Tuturor vă mulțumim din inimă în numele copiilor din spitale, al celor cărora le-a fost salvată viața, al celor cărora nu au fost evacuați din case, al celor care au primit dispozitivele medicale necesare, al celor care nu au stat flămânzi și goi! Fără voi, toți, nu am reuși să aprindem lumina speranței acolo unde neputința a stins-o, fără voi, noi, voluntarii îngerilor nu am reuși să avem atâtea misiuni îndeplinite.

Mulțumesc doamnei Daniela Soroceanu, omul care a crezut și crede în mine și care mi-a încredințat o altă misiune nobilă!

Mulțumesc Mihaela și Adrian Doniga, oamenii care mă iubesc necondiționat și împreună suntem alături de comunitate. Mulțumesc părinților mei, surorii mele Antonela Suciu Dragu, surorii mele Născută Înger, Ella, nepoților Ștefan, Sara, Emma, Ema, soțului meu care  mă iubesc și mă susțin necondiționat în tot ceea ce fac.

Mulțumesc prietenilor care cred și au crezut în misiunea mea și îmi sunt alături. Mulți, foarte mulți oameni care cred în mine, în voluntarii îngerilor și ne sunt necondiționat alături în diverse cauze, proiecte, unii aproape zilnic. Le mulțumim infinit.

Mulțumesc și celor care m-au umilit, care m-au aruncat de toți pereții, care m-au criticat, care au vorbit urât despre mine, despre noi, care au încercat să denigreze toată munca noastră, care au crezut că avem interese, care ne-au acuzat de diverse lucruri, celor cărora le-am fost alături, cărora am fost părtași la salvarea vieților, cărora le-am susținut diverse proiecte, cauze și care ne-au întors spatele, ne-au blamat. Nu contează, așa am devenit mai uniți, mai puternici și mai plini de iubire. Noi nu avem așteptări în tot ceea ce facem. Noi, voluntarii îngerilor și voi, cei cărora vă pasă, suntem mesagerii bunului Dumnezeu și ai îngerilor. Fără Dumnezeu și voi nimic nu ar fi posibil din aceste misiuni îndeplinite.

Asociația Născută Înger Piatra Neamț, înființată în urmă cu șapte ani, a avut și are drept obiectiv dăruirea, sprijinirea, iubirea, caritatea, adică acele acte de implicare în cauze și proiecte care sunt eficiente în rezolvarea problemelor, care au impact real și durabil și folosesc în mod transparent resursele primite.

Având ca slogan: „Dumnezeu ne îndrumă pașii acolo unde trebuie să fim”, echipa Asociației Născută Înger Piatra-Neamț vă spune că: ”Trebuie doar să identificăm acele suflete, cauze, proiecte care trebuie susținute, încurajate și să ne implicăm pentru a le da aripi, generând astfel, constant, noi acțiuni făcute de oameni buni.”

Anul 2024 bate la ușă cu alte provocări. Noi vom fi aici și nu ne vom da bătuți. Vom continua – zi de zi, lună de lună, an de an!

Echipa voluntarilor îngerilor, Cecilia, Crina, Ionel, Ionela, Cristina, Simona, Daniela, Costel, Ștefana, Ema, Ștefan, Mihaela, Roxana, Narcisa, Serafim, Răzvan, Oana, Andrei, Andreea, Adrian, Mihaela, Raluca, Loredana-Maria, Lucian, Ana-Maria, Angela, Cristina, Ana-Maria, Bogdan, Vasile, Bianca, Ramona, Ioana, Dari, Monica vă urează: „La mulți ani, oameni buni! Vă mulțumim din inimă pentru MISIUNI ÎNDEPLINITE!”

Bilanțul faptelor bune! Anul 2023, un an plin de realizări, binecuvântari, lacrimi de bucurie împliniri sufletești! Un an în care am plâns, am ras împreună cu voi, toți cei cărora vă pasă de Dumnezeu, îngeri și oameni! Un an în care am fost apreciați, în care am primit recunoașterea muncii noastre și aici mulțumim Primăriei Roman, Consiliului Județan Neamț, CNASR Bucureșți și Neamț. Un an în care am fost și denigrați, acuzați și trântiți de pământ, dar sunt lucruri care nu ne-au descurajat, dimpotrivă, ne-au făcut să fim mai transparenți, mai puternici.

In memoriam Ella, ziua când destinul meu s-a schimbat radical.

a consemnat Carmen Suciu

Cei care pot oferi ajutor Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț o pot contacta pentru detalii suplimentare sau sponsorizări pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „cazuri curente”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Detalii despre cele mai recente cazuri pentru care puteți oferi ajutor:

a consemnat I.M.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate