Fundația pentru Copii Alex Zamfir din Piatra-Neamț, daruri pentru un exemplu de bune practici: Centrul pentru mame minore „Maternus”

0

Fundația pentru Copii Alex Zamfir din Piatra-Neamț, cu sprijinul căreia se strâng fonduri pentru reabilitarea secției ATI arse din spitalul județean (amănunte aici), s-a implicat în noi fapte bune la centrul pentru mame minore Maternus din Miroslava, Iași.

Acest centru pentru mame minore, aflat în județul vecin, a fost înființat în urmă cu mai mulți ani de o fundație și acum este preluat de CJ Iași. Dispune de condiții bune de cazare și poate găzdui 9 mame minore pentru o perioadă de maximum doi ani.

„Dacă în această perioadă mama devine majoră, se poate integra, în sensul că se poate căsători cu tatăl copilului sau cu altcineva. Dacă nu devine majoră, și ea, și copilul vor fi preluați de o asistentă maternală până la majoratul mamei.

Important este ca mama și copilul să rămână împreună. Fetele din acest centru merg la școală și fac teme în timp ce își îngrijesc copii. Ele învață să își îngrijească bine copiii, cât este de important să le ofere afecțiunea lor de care, se pare, ele au fost lipsite în familiile lor… Sunt frumoase, liniștite și foarte iubitoare cu copiii.

Fiecare are camera ei, o camera curată și frumoasă cu pătuț pentru copil, masă pentru înfășat și un dulap pentru haine. Personalul centrului este format din doamne care, pe lângă faptul că sunt profesioniste, sunt sufletiste, apropiate de copile și, fără exagerare, sunt o familie în care se simte căldură unui cămin.

Este foarte curat și miroase frumos, se simțea mirosul mâncării calde, proaspăt preparate, la fel ca într-o casă a unei familii frumoase.

Merită felicitări atât ideea, cât și oamenii care au contribuit la realizarea ei cu profesionalism și dăruire.”, a declarat Gabriela Zamfir, reprezentanta Fundației pentru Copii Alex Zamfir din Piatra-Neamț și fost manager al spitalului județean din Piatra-Neamț.

Donațiile oferite pentru mame și copii au fost făcute cu sprijinul firmelor Elco SA Botoșani și 3Z Electroservice Piatra-Neamț, prin contracte de sponsorizare încheiate cu fundația din Piatra-Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate