Poliția Locală Piatra-Neamț – informare cu privire la reglementările în vigoare privind necesitatea îndepărtării zăpezii și a gheții

1

Având în vedere căderile de precipitații din ultimele 24 de ore, readucem în atenția cetățenilor municipiului Piatra Neamț, precum și a operatorilor economici, reglementările în vigoare, privind necesitatea îndepărtării zăpezii și a gheții de pe trotuare și din imediata proximitate a spațiilor de desfășurare a activităților economice sau comerciale.

Astfel, reamintim că ”pentru siguranța noastră a tuturor, persoanele fizice și juridice, asociațiile de proprietari trebuie să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarul din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea și de pe locurile de parcare pe care le folosesc. Zăpada și gheața rezultate prin curățare, se depozitează la o distanță de 30 de centimetri de bordura carosabilului. În imobilele unde funcționează societăți comerciale, obligațiile le revin acestora. Nu se admite aruncarea zăpezii din curți pe străzi sau trotuare. Țurțurii de la streașină se vor îndepărta în condiții de siguranță” (art. 1, lit. ”n”, H.C.L. 228/2021).

Pentru nerespectarea articolului sus menționat există și sancțiuni, iar acestea pot ajunge până la 1.000 de lei pentru persoanele fizice ori până la 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Informare transmisă de Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Trifan Adrian spune

    Am înțeles. Ca să nu luăm amendă musai să dăm zăpada de pe trotuar în dreptul locuinței, zic ei. Dar zăpada și ghiața o îndepărtăm și de pe pistele de bicicletă ? Sau e amendabilă primăria. Treaba cu zăpada de pe trotuar nu e oablă. Înseamnă ca tot noi am fi obligați și de unele reparații a trotuarului în caz de degradare ? Mă intreb. La ce folosesc banii colectați din taxele și impozitele noastre. Strada nu este pe persoană fizică ci juridică. Aparține de domeniul public administrat de primărie. Cu ar fi ca si canalizarea orașului tot noi să o administrăm, reparăm, curățam. Numai anomalii. Asta am votat asta am primit. Niște neica nimeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate