Scoateți separatoarele de benzi de pe străzi!

30

Solicităm Primăriei Piatra-Neamț să găsească o soluție legală și să renunțe la aceste separatoare de benzi.

În cazul în care primăria nu ia în considerare avertismentul nostru, vom iniția demersuri legale pentru a obliga municipalitatea să îndepărteze aceste separatoare de benzi.

Am analizat în toate formele și am consultat toți specialiștii pe care îi cunoșteam, dar mai ales am avut nenumărate discuții cu cetățenii din Piatra-Neamț. Există multe argumente pentru scoaterea separatoarelor, numite popular „carabelici”, începând de la disconfort și terminând cu siguranța traficului.

Dacă sunteți de acord cu demersul ziarpiatraneamt.ro, vă rugăm să ne susțineți. Cu cât suntem mai mulți, cu atât primaria nu va putea să ne ignore.

A venit momentul ca primăria să asculte și dorințele cetățenilor, nu doar să facă ce vrea ea.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
30 Comentarii
  1. Chris spune

    Inițiativa este salutară.
    Nu vă dezmințiți.
    Mulțumesc!

  2. Nicu spune

    Culoar de mobilitate=furt pe fata din banii nostri,oare nu se vede si nu se stie?

  3. Doctor spune

    Corect

  4. Diana spune

    Sunt de acord! Nu am putut să iau distanță regulamentară fata de un biciclist și a trebuit sa merg in urma lui la deal.

    1. John spune

      Nu știu cine sunt „inteligenții” cu ideea separatoarelor, dar încă nu există dorința respectării regulilor de către unii șoferi!

    2. Doctor spune

      Și..nu e normal…mergi încet.. ce te crezi singura

  5. Bogdan A spune

    Proiectul este al domnului Chitic!Daca nu se puneau separatoarele nu primeau fondurile!Simplu.Dupa receptie vor fi scoase.Incercati sa ganditi si nu va mai lasati manipulati

  6. Brindusa Timofte spune

    Sunt de acord sa fie scoase

  7. Doru spune

    Subscriu!

    1. Simona spune

      Sa fie scoase

    2. Cristina spune

      Scoateți separatoare!

    3. Corneliu spune

      cea mai proasta idee cu aceste separatoare bani cheltuiți pt disconfort, îngreunare a circulației. Un primar și o echipa catastrofală a orașului. De-abia aștept echipa PNL să iasă în stradă înainte de alegeri sa pot sa le spun verbal ce panarame au făcut în acest oraș frumos și liniștit până au venit ei la putere .

  8. Alucai spune

    Sunt deacord cu scoaterea acestor separatoare de benzi. Îngreunează circulația. Eu din cauza unui Tir mi-am zgâriat bara fata .Cine îmi plătește paguba ?

    1. Tei spune

      Nici nu trebuiau puse! Intreb: o salvare cu o urgenta cum depășește un autobuz?

  9. Anonim spune

    Sa vedeți ce frumos este când vin ambulantele în viteza și nu ai cum sa le faci loc din cauza separatoareleor!!! Și nu ne mai luați cu „orașul civilizat ” ca tot ce se face e pentru limitarea și descurajare a circulației cu autoturismul personal. În timp se va vedea !

  10. Cititor spune

    Ne ajută cei de la dezăpezire ?

  11. Mihaela spune

    O bătaie de joc in tot orașul din banii publici.Culoar doar pentru transportul public pe variantă in condițiile in care nu circula nici un autobuz și nu există stații pentru autobuze, sensurile giratorii care asigurau fluidificarea traficul au fost desființate și au pus semafoare.A venit iarna,ninge ,că așa este iarna, cum vor trece utilajele de deszăpezire cu lama pe sus să nu zboare carabelicile ?

    1. Bucur Mara spune

      Subscriu

  12. Tely spune

    Da,cred ca trebuie făcut ceva cu separatoarele care sunt desprinse și împrăștiate pe carosabil….De curând pe varianta pe condiții de ceata,ploaie ,vizibilitate redusa,te trezești cu separatorul pe banda fără sa ai posibilitatea de a frâna sau evita…

  13. Bogdan spune

    Pe varianta ,cum mergi de la Spaltoria Florin spre Bazar , au început deja să , sară. acești Carabelci , deci Demersul este Bine venit ! Poate realizează că NU are ,rost inlocuirea lor cu alții ,care să se ,,deterioreze ,, și ei peste 1 lună.

  14. Simion spune

    Multe din ”amenajările” din PN încalcă legislația rutieră. Rugăm poliția rutieră să verifice în teren cât de tâmpite sunt unele modificări.
    Să nu mai fim aburiți cu expresii de genul ”acum e puțin deranj”, pentru că se vede cât de profesionist s-a proiectat și lucrat. Singurul scop al acestor așa zise lucrări a fost tocarea banilor. Și-au tocat, și-au tocat și? rezultatul: Ne-au pus în fața unor imbecilități demne de cartea recordurilor.

  15. Onelian spune

    Ăștia șanț nebuni delegat…… nu știu ce lucrări să mai nascoceasca pentru a putea jecmani banii publici…….., măcar dacă ar fi în folosul comunității noastre dar este exact pe dos. Trebuie trași la răspundere acești indivizi fără o judecată logică.

    1. Doctor spune

      Sa pună betoane ca la savjinesti….esigur cuminteste traficul

  16. Pruteanu Ovidiu spune

    Vrem lucruri practice și functionale nu fanteziste și de imagine.

  17. Leonard spune

    Separatoarele protejeaza conducatorul auto de soferii indisciplinati, nervosii in trafic, care fac slalom printre masinile ce se comporta normal in trafic. Separatoarele pot fi considerate zone dintre benzile de circulatie ce nu trebuie atinse, zone virtuale ce le poti vedea dar nu le poti incalca. Chiar daca din cauza neatentiei sunt deteriorate , cele desprinse trebuie inlocuite si periodic efectuata intretinerea acestora. Salut efortul autoritatii locale pentru ridicarea gradului de civilizatie in orasul Piatra Neamt.

    1. Simion spune

      înlocuirea periodică este fix alt mod de a toca bani. dă primarul bani din buzunarul lui? Nu. dau consilierii locali? Nu. dă firma care a lucrat prost? Nu.
      ”lucrările proaste și dese, cheia marilor succese.”

      1. Ady spune

        Aceste separatoare se folosesc în tarile unde nu exista zăpadă. Dacă exista condiții de polei o mașină mica, dacă calca pe un separator exista toate șansele sa derapeze.

      2. Scanteie Petru spune

        În afara de faptul ca proiectul a fost făcut cu mai mulți ani în urma,2019 a fostanul când a fost propus ,realizate după 4 ani,cand nu mai este de actualitate, în sensul ca dinamica circulației s-a schimbat substanțial.Si ceea ce e cel mai grav ,probabil ca proiectul viza o centura ocolitoare a orașului,nu chiar o strada din oraș,pentru ca traseul de la Regiment pana la Sărata este pur și simplu strada circulata, o strada din oras,nu centura orașului.Probabil ca va veni cineva sa verifice lucrarea,și dacă vor face o analiza profi ,vor descoperi falsul și vor cere banii înapoi.Pentru a fi centura ocolitoare,ar trebui ca de la întrare pana la ieșire sa faci maximum20 de minute.Asa ,în condițiile în care sunt câteva zeci de semafoare ,treceri de pietoni,sensuri giratorii,circulație mare in cateva puncte:statia de salvare ,Bradet ,piața,gara,zona comerciala,Carrefour etc,faci peste o ora
        .

      3. Alina spune

        Da, susțin scoaterea acestor separatoare! Nu sunt utile, ci doar îngreunează circulația, în condițiile în care practic avem o singură bandă sau trebuie să facem slalom printre ele pentru a vira înainte de o intersecție.

    2. Marius spune

      Omule, cum sa pui separatoare din alea cu niste benzi atat de inguste pe unde circula o multime de camioane, lasa-ma cu cocalarii in pace.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate