Cum să alegi pampersul potrivit pentru cel mic. Vezi aici 3 lucruri de care să ții cont!

0

Pe lângă bucuria nemărginită, un copil vine la pachet și cu multe responsabilități și modificări în stilul de viață al părinților, iar hrănirea și somnul nu sunt singurele aspecte ale îngrijirii unui nou-născut; schimbarea scutecelor fiind, de asemenea, o sarcină frecventă și esențială pentru părinți. Cu atât de multe opțiuni de pamperși disponibili pe piață, alegerea celui potrivit pentru micuțul tău poate părea copleșitoare, dar mai jos vei întâlni câteva criterii de care să ții cont în acest sens.

Iată 3 aspecte importante pe care să le ai în vedere atunci când cumperi pampersul pentru bebelușul tău

1. Mărimea și greutatea potrivită

Unul dintre primii pași în alegerea pampersului potrivit este să iei în considerare mărimea și greutatea bebelușului tău. Aceștia vin în diferite mărimi, deci e important să se potrivească perfect pentru evitarea scurgerilor și a disconfortului, iar pentru asta poți să măsori regulat greutatea bebelușului și să consulți indicațiile producătorului privind mărimea potrivită. Ține cont de faptul că în primele luni, când aceștia cresc rapid, este posibil să fie nevoie să-i schimbi mărimea mai des decât te-ai aștepta, așadar, fii atent/ă la greutatea și dimensiunea specificate pe ambalaj, ca să fii sigur/ă că alegi mărimea potrivită.

2. Nivelul de absorbție

Totodată, fiecare bebeluș este unic, iar nevoile lor de absorbție variază, deci e important să alegi pamperși cu nivelul potrivit de absorbție, care să facă față tipului de lichide pe care cel mic le elimină. Pamperșii cu mai multe straturi absorbante sunt eficienți pentru bebelușii care au nevoie de o absorbție mai mare, în timp ce variantele mai subțiri pot fi suficiente pentru cei mai mici sau pentru utilizarea în timpul zilei. De asemenea, ține cont să-i alegi pe aceia care au un indicator de umiditate ce-și schimbă culoarea atunci când pampersul este umed, oferindu-ți un semnal vizual clar că este timpul să faci o schimbare. Acest lucru ajută la menținerea pielii bebelușului uscată și la prevenirea iritațiilor, care îi pot afecta considerabil starea generală de bine, iar o variantă excelentă sunt cei de la Huggies pe care îi poți regăsi pe Altex.ro la super prețuri.

3. Materialul și posibilele alergii

Pielea delicată nou-născutului necesită un contact blând și materiale non-iritante, așadar orientează-te către pamperși fabricați din materiale moi și hipoalergenici pentru reducerea riscului de iritații și alergii cutanate. Mulți producători au lansat linii speciale, create pentru pielea sensibilă a bebelușilor, ce nu conțin parfumuri sau alte substanțe chimice care pot irita. În cazul în care observi roșeață sau disconfort, consultă un medic sau încearcă o altă marcă de pampers, adaptată nevoilor specifice ale pielii bebelușului tău.

În concluzie, alegerea pampersului potrivit pentru micuțul tău este o decizie practică, care influențează confortul și sănătatea acestuia. Mărimea și greutatea corectă, nivelul de absorbție adecvat și materialele prietenoase cu pielea sunt aspecte de care să ții cont atunci când verifici opțiunile disponibile pe piață. Dacă vei avea în vedere toate aceste aspecte, e imposibil să dai greș!

Sursă foto: Unsplash.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate