Protest spontan la Direcția Regională de Statistică Neamț. Salariații spun că nu vor centraliza rezultatele alegerilor din 2024 dacă nu li se acceptă revendicările

0

COMUNICAT


Salariaţii din cadrul Direcției Regionale de Statistică Neamt își exprimă nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, motiv pentru care s-a declanşat protest spontan în data de 27 noiembrie 2023, începând cu ora 11, pentru o perioadă de 1 oră.

Astăzi, 06.12.2023, în intervalul orar 11-12, salariații au fost în a opta zi de protest.

Nemulțumirile salariaților vizează:

  • Neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”
  • Nemajorarea salariilor personalului DRS Neamț, spre deosebire de cele din alte instituții publice. În decurs de 5 ani, un salariat cu vechime maximă din DRS Neamt a avut o majorare salarială de 14 lei brut (7 lei net), timp în care rata inflaţiei a depăşit 40%.
  • Neacordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, spre deosebire de angajații altor instituții aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Mediului, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației Naționale, etc.
  • Neacordarea importanței cuvenite activității direcțiilor teritoriale de statistică, atâta vreme cât informațiile statistice sunt importante atât pentru cunoașterea evoluțiilor economice și sociale, pentru fundamentarea deciziilor și programelor de acțiune la nivel european, național și/sau teritorial, cât și pentru studii și cercetări științifice sau pentru corecta informare a tuturor categoriilor de utilizatori. Să nu uităm de cercetările statistice de interes naţional de tipul recensămintelor populaţiei şi locuinţelor și recensămintelor din agricultură etc.

Protestele vor continua zilnic, până când revendicările vor fi soluţionate. DRS Neamț nu va mai colecta și furniza date statistice și va refuza participarea la centralizarea rezultatelor alegerilor din anul 2024.

Revendicările salariaţilor DRS Neamt sunt:

  1. Stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual din cadrul DRS Neamt la nivelul administrației publice centrale.
  2. Acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul DRS Neamț
  3. Mărirea schemei de personal corespunzător volumului de activitate şi deblocarea angajărilor.

Colectivul de salariați al Direcției Regionale de Statistică NEAMȚ
06.12.2023

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate