Descoperiri ale culturii Cucuteni din zona pericarpatică a Moldovei – Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț

0

Civilizația Cucuteni, cea mai cunoscută și spectaculoasă cultura arheologică din perioada eneolitică, a evoluat de-a lungul unui mileniu și jumătate (cca. 5000-3500 î.H.), pe parcursul mai multor faze și etape.

În vederea punerii în valoare a unor piese arheologie deosebite, Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț și Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni „Gheorghe Dumitroaia” Piatra-Neamț, aflate sub egida Complexului Muzeal Național Neamț, în colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava au realizat expoziția temporară Descoperiri ale culturii Cucuteni din zona pericarpatică a Moldovei.

Expoziția aduce în atenția vizitatorilor vase pictate, precum și statuete antropomorfe și zoomorfe, provenite din siturile arheologice Fetești-La Schit, Preutești-Haltă, Răucești-Dealul Munteni și Poduri-Dealul Ghindaru.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 5 decembrie, ora 11:00, la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, în prezența unor oameni de cultură din mediul universitar și muzeal.

Expoziția este curatoriată de echipa formată din muzeograful drd. Ionuț Stigleț, cercetătorul științific dr. Constantin Preoteasa și lector univ. dr. Sorin Ignătescu.

Perioada de vizitare este 5 decembrie 2023 – 30 martie 2024.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate