CONCRET: Cum și când se va rezolva problema furnizării apei în Târgu Neamț

0

Într-o emisiune în cadrul căreia l-am avut ca invitat pe directorul Apa Serv, Vlad Angheluță, am ridicat problema avariilor repetate care lasă oamenii fără apă, în Târgu Neamț. Despre cum și mai precis când se va remedia această problemă numită de însuși directorul companiei de apă „o situație de urgență”, puteți citi în cele ce urmează.

R: Real, este vreo șansă să rezolvați probleme cu apa la Târgu Neamț și Roman și dacă da, când?

V.A: Totul depinde de finanțări. Noi am făcut tot ce a fost omenește posibil nu de ieri, de azi, mai demult. Acum suntem doar în faza în care am actualizat niște devize la o lucrare foarte importantă dacă e să împărțim problema-n două. Târgu Neamț: în 2019 am fundamentat studiul de fezabilitate pentru un supliment al debitului, adică o dublare de fapt a debitului. Am rămas din nou (n.red: blocați) la Consiliul Județean. Am ajuns iar în această situație de criză.

R: Nu a rămas, s-a blocat la Consiliul Județean, pentru că știu și eu povestea. Niște oameni care sunt angajați și acum la Consiliul Județean și își beau cafeluța au blocat acel proiect – pentru că eu știu sigur parcursul proiectului și el nu a fost blocat nici la nivelul Apa Serv, nici la nivelul conducerii sau al factorului politic de la Consiliul Județean. Acel proiect a fost blocat de niște funcționari de la CJ pentru că așa au vrut ei.

V.A: Refuz să cred treaba asta. Nu am fost în zona aceea de decizie ca să emit o judecată de genul acesta (…), Angheluță nu a fost acolo. De când am revenit știți bine că din prima, a doua lună ne-a lovit din nou criza apei la Târgu Neamț – și după ce terminăm cu Târgu Neamț începem să vorbim și despre Roman – și am refăcut tot acel traseu pentru că este o reală situație de urgență. Cine spune că nu este o situație de urgență se înșală. Nimeni nu a putut să capaciteze fonduri ca să facă ceva să reabiliteze această conductă problematică. Nimeni nu a mai făcut alte studii în zona Lunca-Vânători (…) deci vorbim de lucruri pe care le reîncepem după o perioadă în care efectiv au fost latente, lăsate în adormire. De ce? De către cine? Nu știu.

(…) Depindem de o finanțare pe care o așteptăm de la Guvernul României pentru că toate actele sunt reactualizate cu valori la zi și așteptăm ca acest lucru să se întâmple. Eu am încredere că nu vom fi lăsați uitării pentru că într-adevăr suntem într-o situație de criză. Uitați, trăim un moment favorabil acum, dar e de conjunctură: datorită precipitațiilor avem 9 pompe funcționale, rezervoarele sunt pline, avarii tot sunt pe aducțiune, dar fiind așa de bun debitul pe partea Lunca-Vînători reușim să menținem zona operațională cu furnizarea serviciului în condiții normale pentru toate localitățile. În unele zone oamenii se plâng că au presiunea prea mare.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate