Principele Nicolae al României şi soția sa, Alina-Maria a României, vor fi prezenți la evenimentul caritabil Gala Mifne, în sprijinul copiilor cu autism

0

Piatra Neamț, 8 Decembrie 2023

În prezența Principelui Nicolae al României, Președinte de onoare Mifne și a soţiei sale, Alina-Maria a României, Ambasador Mifne, vă invităm să participați la o seară încununată de noblețe şi eleganță.

Într-un gest profund de sprijin și empatie, prima ediție Gala Mifne va avea loc în orașul Piatra Neamț, un eveniment deosebit, dedicat strângerii de fonduri pentru sprijinul familiilor cu bebeluși identificați la risc de a dezvolta autism, prin facilitarea accesului la servicii specializate. De asemenea, Gala Mifne își propune să contribuie la conștientizarea faptului că diagnosticul precoce este esențial în autism, intervenția terapeutică fiind crucială în primii doi ani de viață ai copilului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu, în parteneriat cu Marea Mișcare, două organizații non-profit.

Detalii Eveniment:

Data: 8 Decembrie 2023

Ora: 19:00

Dress code: Black Tie

Locația: Central Plaza Hotel, Piatra Neamț

În cadrul Galei Mifne sunt pregătite momente alese și invitați speciali. Oaspeții vor fi mai aproape de universul fascinant al operei, prin prezența Veronicăi Anușca, soprană, Opera Națională din București, care va vorbi despre motivația sa de a se alătura cauzei Mifne. Gala va fi presărată de povești de viață deosebite, discursuri ale unor oameni din comunitate, care ne vor inspira cu motivația lor interioară de a genera impact în lume. Nelipsit va fi şi momentul de destindere oferit de invitatul Gabriel Gherghe. Cu un talent unic de a conecta oamenii și de a încuraja interacțiunea, evenimentul va fi moderat de Diana Cristea. Oaspeții se vor bucura de o cină cu preparate atent selecționate.

Programul serii cuprinde și o tombolă, urmată de o licitație. Printre obiectele aflate la licitație vor fi și câteva tablouri expuse în cadrul Galeriei de Artă Rotemberg- Uzunov, București. La tombolă vor fi oferite şi albume foto „Bunicul meu, Regele Mihai”, cu semnătura nepotului, Nicolae al României.

Membrii onorifici ai asociaţiei, Nicolae al României alături de soția sa, Alina-Maria a României, își aduc contribuția pentru a spori impactul evenimentului și a oferi un exemplu de implicare socială. Toate donaţiile obținute din eveniment se vor transforma în sprijin pentru familiile cu copii sub doi ani, identificaţi la risc de a dezvolta autism, prin facilitarea accesului la diagnostic precoce în autism şi programul de tratament Mifne, care tratează toți membrii familiei afectate.

Cuvânt din partea membrilor onorifici

“Vreau să fiu implicat, să fiu o voce, să transmit mesajul mai departe, să fie auzit de toată lumea. Doresc să facem cunoscute semnele timpurii ale autismului şi părinţii să aibă acces la servicii specializate, la diagnostic şi tratament precoce în autism. Trebuie să începem de aici. România este la început de drum din acest punct de vedere. Dorim să ne implicăm pe termen lung şi ştiu că misiunea asociaţei este una de impact, tranformând vieţile familiilor afectate. Gala Mifne este o ocazie de a impărtăşi motivaţia de a sprijini copiii şi părinţii aflaţi în nevoie. Invităm comunitatea nemţeană să participe la un eveniment în care primează puterea comunităţii.”  Nicolae al României, Preşedinte de onoare Mifne România

“Cred că este nevoie de mult curaj din partea părinţilor. Aici intervine şi misiunea noastră de a ajuta părinţii aflaţi la răscruce de drumuri, când autismul este la debut. Este greu să fii în situaţia lor. Semnele timpurii ale autismului sunt o noutate pentru România şi pentru întreaga lume. Vrem să facem cunoscută metoda Mifne, care aduce atâta speranţă familiilor afectate.” Alina-Maria a României, Ambasador Mifne România

Cuvânt din partea organizatorilor

„Gala Mifne, aflată la prima ediţie, este un eveniment caritabil despre oameni şi puterile lor, pe care, de multe ori, în ceața vremurilor, nu le mai vedem. Într-un cadru al nobleţii şi eleganţei, în prezenţa Principelui Nicolae al României şi a soţiei sale Alina-Maria a României, membri onorifici ai asociaţiei noastre, invităm comunitatea nemţeană, şi nu numai, să se alăture pentru a sprijini familiile afectate de flagelul autismului.

În România, una din 51 de familii suferă, pentru că autismul nu este o călătorie solitară, este o odisee comună, care atinge viețile părinților, fraților și prietenilor. Este o tapiserie de provocări țesută cu fire rezistente, răbdare și dragoste neclintită. Lumea lor este și lumea noastră și, prin organizarea acestei Gale, suntem chemați să fim mai mult decât simpli martori. Familiile afectate de autism au nevoie de noi, iar prin acțiunile noastre colective, înțelegere și compasiune, putem veni cu soluții concrete, care să uşureze suferința acestor familii.

Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu aduce speranță, prin acţiunile pe care le întreprinde. Diagnosticul de autism se pune încă mult prea târziu în România. Decenii la rând, părinţii copiilor cu autism din întreaga lume au primit diagnosticul în jurul vârstei de 3-4 ani, când autismul se poate doar ameliora. Timpul este esenţial în autism. Misiunea asociației, prin aducerea metodei Mifne din Israel, este de a promova, pe teritoriul ţării noastre, semnele timpurii în autism, cu debut în primul an de viaţă al bebeluşului. Odată identificate semnele, părinții câștigă timp prețios pentru a interveni într-un moment crucial, sub vârsta de doi ani, când creierul bebelușului este foarte maleabil. Tratamentul intensiv, în această perioadă de dezvoltare a copilului, reduce anii de chin pe care familiile cu copii cu autism îi parcurg. Pentru că autismul afectează întreaga familie, rezultate extraordinare se obțin când toți membrii familiei primesc sprijin de specialitate. Părinţii sunt cei mai motivați să îşi ajute copiii şi au nevoie de susţinere.

Centrul Mifne România, înfiinţat la Piatra Neamţ, este singurul centru din România specializat în tratamentul intensiv timpuriu al autismului şi al doilea din Europa. Echipa de specialiști Mifne din ţara noastră s-a specializat în Israel. Suntem mândri pentru această reuşită la care a contribuit din plin şi comunitatea nemţeană. În prezent, fondurile adunate se vor transforma în sprijin financiar pentru accesul la diagnostic şi tratament intebsiv pentru familiile afectate.

Efortul de a produce această schimbare pentru România este un omagiu adus familiilor care nu au avut șansa să primească la timp diagnosticul de autism şi o consecinţă a întrebării dureroase a multor părinţi „De ce nu am ştiut mai din timp?”. Ne dorim ca niciun părinte din România să nu mai sufere drama autismului.” Sînziana Burcea, preşedinte Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu

„În acest parteneriat, suntem hotărâți să aducem o schimbare pozitivă și să dăruim speranță celor aflaţi în nevoie. Credem cu tărie că în momente dificile, puterea comunității și a colaborării este uluitoare. Expertiza, creativitatea, dedicarea și resursele noastre vor sprijini, necontenit, cauza Mifne.” Andrei Nica, Preşedinte Asociaţia Marea Mişcare

Asociaţia Punct de Cotitură în Autism Timpuriu este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, cu misiunea de a răspunde unei probleme sociale stringente a societății românești, şi anume lipsa serviciilor specializate în autism timpuriu. Acest lucru este posibil prin implementarea programului de tratament intensiv Mifne, metodă adusă din Israel, adresată întregii familii, care combate evoluția autismului. Conceptul Mifne educă părinţii şi viitorii părinţi, că timpul este esenţial în detectarea semnelor subtile timpurii ale autismului. Intervenţia terapeutică este crucială în primii doi ani de viaţă. Mifne acţionează pentru a spori conştientizarea faptului că autismul afectează întregul nucleu familial, cu impact major în societate. Timpul este esențial!

Asociaţia Marea Mișcare promovează un stil de viață sănătos, prin practicarea activităților fizice și prin participarea copiilor și tinerilor la diverse activități, combaterea sedentarismului și a implicațiilor și complicațiilor generate de acesta, la toate categoriile de vârstă. De asemenea, asociația sprijină și implementează programe de dezvoltare socială, culturală, artistică, sportivă, economică și turistică, benefice pentru comunitatea din județul Neamț și nu numai.

Biletele la Gala Mifne pot fi rezervate online, donând 350 RON, prin accesarea butonului de donaţie, de pe www.galamifne.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate