Dacă tot e ,,Școala altfel”, atunci să fie alături de jandarmii nemțeni!

0

„Ieri, ne-am bucurat alături de cei 60 de elevi din cadrul Colegiului Național ,, Petru Rareș” Piatra Neamț.

Întrebările tinerilor nu au fost puține, iar noi am încercat să le oferim cât mai multe informații referitoare la măsurile preventive pe care trebuie să le urmeze.

Dialogul pe marginea unor subiecte cu incidență în domeniul siguranței școlare au subliniat atât importanța prezenței echipajelor de jandarmerie în apropierea unităților de învățământ pentru descurajarea producerii unor fapte de natură penală sau contravențională, cât și necesitatea adoptării unui comportament preventiv, care să reducă riscul implicării în incidente nedorite.

Punctul culminant a fost realizat la prezentarea câtorva exerciții demonstrative, măsuri tactice polițenești: legitimarea, interceptarea, încătușarea cât și la realizarea controlului corporal, unde elevii au interacționat entuziasmați, înțelegând cum trebuie să se comporte la întâlnirea cu patrula de jandarmi.

Alegerea atentă a anturajului, utilizarea responsabilă a rețelelor de socializare, riscurile și consecințele consumului de substanțe psihoactive au fost alte aspecte aduse în discuție pentru înțelegerea și conștientizarea factorilor care pot avea un efect negativ, cu impact de moment sau de viitor asupra tinerilor.

Zâmbetele sincere ale elevilor ne-au adus bucurie în suflete, ele ne-au confirmat că ne-am îndeplinit misiunea”, a transmis Georgiana Popa, purtătorul de cuvânt al IJJ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate