Ursul umblă de o săptămână prin Alexandru cel Bun. Primăria abia astăzi semnează contract cu Asociația de Vânători pentru relocare

0

De aproximativ o săptămână, oamenii din Alexandru cel Bun sună la 112 spunând că ursul dă târcoale prin zona pensiunilor de la ieșirea din Piatra-Neamț, prin gospodării și, mai nou, în zona spitalului de la Bisericani. Oamenii ne-au spus că au venit jandarmii, au făcut tot posibilul să alunge ursul și… cam atât. Nici urmă de intervenție așa cum spune legea, adică viceprimarul sau primarul să ia vreo măsură imediată. (Procedurile le puteți citi, ca exemplu, aici – click)

Se pare că primăria a fost sensibilizată de ideea că pacienții sau cadrele medicale ar putea deveni victime ale unui atac nefericit al ursului care caută mâncare noaptea prin pubele și după aproape o săptămână de RO-Alert-uri primarul Ion Rotaru afirmă că „ASTĂZI” se semnează un contract cu asociația vânătorilor pentru a se putea interveni legal, prin tranchilizare și relocare. Bineînțeles, nu se ține cont de ce spun oamenii care se tem să mai iasă noaptea din case, ci doar de ceea ce se vede pe camerele video care, spune primarul, au confirmat prezența ursului în curtea spitalului.

În urma celor două alerte referitoare la prezența unor animale sălbatice în zonele Lavanda și Bisericani, țin să informez populația asupra următoarelor aspecte.

Înregistrările camerelor de luat vederi din strada Tipografilor, ale celor din fața și din spatele primăriei precum și ale unui cetățean din zonă infirmă prezența vreunui animal sălbatic, ieri seară, în intervalul orar 18,00 – 20,00, în proximitatea pensiunii Lavanda. Turiștii cazați la această pensiune nu au văzut și nici nu au auzit nimic în măsură să confirme asemenea informații.

În ceea ce privește incinta sanatoriului Bisericani, înregistrările filmate au confirmat prezența unui urs în zonă. Pentru că este a doua sau a treia oară, în acest an, când se întâmplă ca un asemenea animal sălbatic să caute alimente în interiorul pubelelor spitalului, am agreat cu directoarea instituției, d-na Maria Anton, să împrejmuim suprafața de teren unde se depozitează deșeurile sanatoriului cu un gard din metal de trei metri înălțime.

Suplimentar, am decis, pentru protecția cetățenilor, să semnăm în cursul zile de astăzi un contract cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț, instituție care va interveni, în situații similare, prin tranchilizarea și relocarea, în pădure, a animalelor sălbatice care își caută hrana în zonele locuite de cetățenii comunei noastre.

a declarat astăzi, 22 noiembrie, primarul Ion Rotaru pe pagina sa de socializare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate