Experiență emoționantă la C.N. Pedagogic „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț: tinerii #ONGfâșNeȚi au pus în scenă un spectacol original de teatru forum

0

Luni, 06 noiembrie 2023, în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Gheorghe Asachi”, Piatra Neamț, a avut loc prima reprezentație a piesei de teatru forum, creată de la 0 de voluntarii Asociației de Sprijin Comunitar „ACS”. Drama interactivă prezentată de tinerii #ONGfâșNeȚi a avut drept scop aducerea în prim-plan a problemelor cu care se confruntă voluntarii și, în același timp, de a crea un spațiu pentru a interacționa direct cu publicul și a genera discuții constructive.

Întrucât voluntariatul joacă un rol important în comunitatea noastră, creatorii piesei își doresc să combată situațiile de opresiune întâlnite de voluntari și să promoveze înțelegerea și aprecierea adevăratei semnificații a ceea ce înseamnă acest concept pentru tineri. Cu fiecare mișcare, cu fiecare replică rostită, personajele desprinse chiar din realitatea lor au prins viață, aducând în fața publicului un spectacol original despre situațiile de opresiune întâlnite de voluntari.

Partea de forum, momentul în care publicul a fost invitat să participe la reprezentație, a fost o dovadă clară a faptului că povestea prezentată a avut impactul dorit! Spect-actorii au intervenit cu idei și soluții pentru a schimba în bine destinul protegonistei, o tânără pasionată de voluntariat. Totodată, a oferit participanților oportunitatea de a-și împărtăși perspectivele și de a învăța despre beneficiile voluntariatului.

Jasmine Bâgu, 17 ani, voluntar în cadrul proiectului, membră a echipei de scenariști și protegonista piesei de teatru forum ne-a împărtășit că: „Voluntariatul m-a ajutat enorm în ultimul an. Datorită organizației din care fac parte, ACS, am descoperit cât de multe pot să fac atunci când am încredere în forțele proprii. Am învățat că ideile tinerilor merită ascultate. Mi-am ieșit din zona de confort, am cunoscut persoane noi, am dezvoltat noi abilități și în momentul de față nu mai recunosc persoana timidă și lipsită de încredere care a plecat la drum în vara anului trecut. Mi se pare mai mult decât benefic să înveți de mic că uneori trebuie să te implici și să muncești pentru binele comunității fără a aștepta ceva în schimb. Voluntariatul combate indiferența și egoismul, ajutând la dezvoltarea constantă a societății. Schimbările pe care ni le dorim nu se vor realiza singure! Prin implicare activă și refuzul de a rămâne indiferenți, putem avea un impact semnificativ asupra situațiilor de opresiune!”.

Spectacolul este primul din Caravana de teatru forum, o serie de 10 reprezentații ce vor avea loc în Piatra Neamț, Târgu Neamț, Roman si Săbăoani. Așadar, în perioada următoare, vor fi organizate încă 9 reprezentații de teatru forum, ducând astfel mesajul piesei în fața a peste 500 de persoane, adulți și tineri din întreg județul Neamț.

Activitățile proiectului pot fi urmărite pe pagina de Facebook a organizației (Asociatia De Sprijin Comunitar ACS), pe pagina de Instagram (acs_piatra_neamt) și pe https://voluntariatneamt.ro/.

Proiect derulat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității și sustenabilității organizațiilor neguvernamentale din județul Neamț prin îmbunătățirea imaginii publice a acestora în rândul publicului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate