Trucuri uşor de pus în practică pentru a deveni o gazdă bună

0

Evenimentele organizate acasă sunt o modalitate excelentă de a celebra ocazii speciale şi de a petrece timp de calitate cu prietenii şi familia. Nu este deloc complicat să organizezi evenimente acasă şi să fii o gazdă bună pentru toţi cei dragi, însă trebuie să acorzi timp tuturor pregătirilor.

Dacă îţi doreşti să devii o gazdă bună, iată câteva trucuri uşor de pus în practică:

Organizează mai des evenimente

Ca să îţi îmbunătăţeşti abilităţile, în orice domeniu, ai nevoie de practică. Acest lucru se aplică şi atunci când vrei să devii o gazdă mai bună. Nu poţi să îţi antrenezi skill-urile dacă nu organizezi mai des evenimente. Nu trebuie neapărat să fie vorba despre evenimente mari. Începe cu mici întâlniri cu prietenii, o cină în familie, o aniversare sau un grătar. În acest fel, îţi va fi mai uşor să descoperi cum să fii o gazdă bună şi cum să faci ca evenimentele să fie pe placul tuturor celor prezenţi.

Ocupă-te de pregătiri în avans

Un eveniment, oricât de mic ar fi, nu se pregăteşte niciodată pe ultima sută de metri. Învaţă să pregăteşti lucrurile în avans, atât pentru a face totul ca la carte şi a obţine rezultatele dorite, cât şi pentru a munci mai puţin. Atunci când laşi totul pentru ultima clipă, se intaleaza agitaţia şi ai mai puţin timp pentru a face faţă micilor probleme neaşteptate. Este o idee inspirată să aloci cel puţin 2-3 zile de pregătire pentru evenimente mici, precum un grătar în familie şi cel puţin o săptămână pentru evenimente mai mari, precum o aniversare.

Alege băuturi de calitate

Meniul de băuturi este foarte important la orice tip de eveniment. O gazdă bună alege băuturile potrivite în funcţie de specificul evenimentului. Spre exemplu, la o petrecere de copii vei pune accentul pe smoothie-uri, sucuri sau milkshake-uri, iar la o cină sofisticată pe vinuri.

Atunci când alegi tărie, optează pentru băuturi populare şi branduri cu reputaţie. Spre exemplu, poţi achiziţiona un whiskey Gentleman Jack sau un gin Hendricks. Gentleman Jack se poate servi ca atare, cu gheaţă, dar se poate folosi şi pentru cocktail-uri. Printre cele mai populare cocktail-uri pe care le poţi prepara cu Gentleman Jack se numără Manhattan şi Old-Fashioned.

În afară de tărie precum Gentleman Jack, mai poţi alege şi băuturi precum Aperol Spritz sau Campari.

Găseşti pe internet o mulţime de reţete simple de cocktail-uri şi băuturi pe care le poţi folosi pentru a-ţi impresiona invitaţii. Dacă nu ai mai făcut asta până acum, încearcă reţete simple, cu doar câteva ingrediente.

Optează pentru meniuri diverse

Nu doar băuturile contează atunci când eşti gazda unui eveniment, ci şi mâncarea. De aceea, este esenţial să alegi meniuri diverse, pentru toate gusturile. Ţine cont de preferinţele şi alergiile alimentare ale fiecăruia. Dacă vei avea invitaţi vegani sau vegetarieni, asigură-te că le poţi oferi mai multe opţiuni de preparate.

Ţine cont de preferinţele celor dragi

Este o idee bună să începi să înveţi preferinţele celor dragi dacă îţi doreşti să devii o gazdă desăvârşită. Poate un prieten iubeşte deşertul cu fructe, altul bea foarte des bere fără alcool, iar alţii adoră sosurile picante. Pe cât posibil, încearcă să le faci mici bucurii celor dragi şi să le arăţi că te-ai gândit la ei, mai ales atunci când îţi sunt invitaţi.

Păstrează o atitudine relaxată

Dacă eşti gazda unui eveniment asta nu înseamnă că trebuie să fii mereu pe fugă sau să te agiţi la fiecare pas. Dimpotrivă, o gazdă desăvârşită se poate bucura şi ea de eveniment, deoarece pregăteşte lucrurile pas cu pas, din timp. Încearcă să nu laşi micile surprize neplăcute să te supere, deoarece astfel de lucruri se întâmplă foarte des. Mai degrabă, bucură-te de întâlnirea cu cei dragi şi nu te gândi prea mult dacă ai făcut totul perfect sau dacă ai făcut greşeli.

Ca să devii o gazdă bună începe prin a planifica atent evenimentele pe care le organizezi. Stabileşte un meniu de mâncare şi băuturi, ţine cont de preferinţele invitaţilor şi nu uita să te relaxezi şi să te bucuri alături de cei dragi indiferent de ocazie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate