TOP 5 super activități pe care să le faci pentru a scăpa de stres – Tu le-ai încercat până acum?

0

Rutina zilnică și lucrurile puse parcă în buclă pot afecta sănătatea mentală la un moment dat. Atunci când sufletul “strigă” după ajutor, ar trebui să îl asculți și să îi oferi mai mult decât orele clasice de la birou. 

Dacă știi că stresul este o adevărată provocare în viața ta, îl poți combate cu următoarele recomandări de activități pe care poate le-ai uitat sau nu le-ai pus în practică până acum.

Iată 5 activități interesante care te pot destresa dacă le practici în mod constant

  1. Ascultă muzică live

Muzica este cea care vindecă sufletele și este hrană pentru inimile triste. Însă acest lucru nu înseamnă că este musai să asculți muzică doar când apele îți sunt tulburi. Poți încerca o seară altfel, cu prietenii la o berărie din București, așa cum este Berăria H, unde muzica live și dansul sunt prezente până la finalul distracției. În mod categoric te vei destresa și lăsa grijile deoparte, mai ales când vezi că în jurul tău se practică… “fericirea”.

  1. Meditează

Meditația este modul în care te poți elibera de tot ceea ce este în jur. Practic, cu mintea limpede te poți concentra pe propria persoană pentru câteva minute bune, uitând de grijile care te acaparează în fiecare zi. 

Meriți cele mai bune momente cu tine și este important să ai mintea sănătoasă și departe de stres pe cât posibil. Meditația poate fi o opțiune interesantă, iar practicată zilnic îți va aduce satisfacții pe măsură.

  1. Citește

Știai că sunt suficiente câteva minute de lectură pe zi pentru ca relaxarea să își facă apariția în viața ta? În plus, cititul aduce beneficii minții și în general tot ce ține de jocuri, precum rebus, sudoku sau integrame, menite să țină creierul activ și să funcționeze așa cum trebuie din acest punct de vedere. 

O activitate precum lectura poate fi opțiune de destresare, iar aici poți încerca noile apariții de pe piață sau chiar reviste la modă.

  1. Practică yoga

Activitățile fizice în general sunt optime pentru eliberarea de stres, pe lângă faptul că susțin în bună măsură sănătatea organismului. Dacă orele de la birou te-au adus într-o stare generală de stres, poate că este momentul să încerci o activitate deosebită așa cum este yoga. 

Cunoscută de mii de ani, yoga este o practică pentru minte și corp și este recomandată persoanelor care vor să se destreseze într-un fel sau altul cu ajutorul activităților fizice moderate.

  1. Mergi la spa

Când te-ai răsfățat ultima dată din cap până-n picioare, îți mai aduci aminte? Poate că ai tot amânat un moment de asemenea relaxare din cauza timpului lipsă și stresului în general. 

Însă când simți că nu mai poți, pune pauză și încearcă o zi la spa. Masajul de relaxare, muzica ambientală și starea de bine în general pe care o regăsești la un centru specializat te vor convinge că meriți din plin un asemenea răsfăț și că ar mai trebui să repeți această experiență.

Așadar, lupta cu stresul poate fi câștigătoare pentru tine dacă știi când să spui stop lucrurilor care nu îți fac bine. Poți merge într-un loc unde se ascultă muzică live de calitate, poți face yoga sau citi o carte bună. Oricare ar fi alegerea făcută, cu siguranță că vei simți din plin schimbările și beneficiile.

Sursă foto: Magneto.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate