Vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru, la Conferința Națională Salvamont 2023: „Sunt mândru să fac parte din acest eveniment și să contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a serviciilor de salvare montană din România”

0

În acest sfârșit de săptămână, Stațiunea Durău din județul Neamț a reprezentat centrul unor dezbateri esențiale pentru comunitatea Salvamont din România, în cadrul Conferinței Naționale Salvamont 2023.

Discuțiile s-au concentrat pe teme vitale pentru viitorul intervenției și salvării montane. Un punct central al conferinței fiind procesul de formare, evaluare și atestare profesională pentru salvatorii montani. Pe lângă toate acestea, au fost discutate și câteva puncte critice, cum ar fi: normele și procedurile tehnice și organizatorice în activitatea de salvare montană.

La aceste dezbateri a participat și Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, care a transmis că: „Am avut onoarea și plăcerea de a participa la Conferința Națională Salvamont 2023, un eveniment de mare importanță care adună reprezentanți ai structurilor Salvamont din întreaga țară. (…) Este esențial să actualizăm programa școlară și să discutăm etapele de formare, pentru a asigura intervenții eficiente și profesioniste. Propunerile de noi echipamente de salvare și echipamente de prim ajutor medical vor contribui semnificativ la îmbunătățirea capacităților operaționale ale echipelor noastre.

Un moment deosebit de important a fost prezentarea proiectelor și inițiativelor din 2023, inclusiv aplicațiile „Coordonare Intervenții” și „Alarmare Salvamont”, precum și soluțiile inovatoare pentru preluarea apelurilor de urgență, asigurate de Vodafone.

Prezentările proiectului SARUAV și a celei mai mari rețele de centre locale de analiză a datelor din Europa, precum și proiectele Hervis și Vodafone, subliniază progresele semnificative în eficiența operațională și comunicare.

Vom acorda o atenție deosebită și prezentării de noi echipamente și tehnologii în domeniul salvării montane, punând accent pe inovație și adaptare. În plus, concluziile trase în urma participării la congrese internaționale precum CISA IKAR și FIPS vor aduce în discuție cele mai recente tendințe și practici în domeniul salvării montane.”, a mai transmis Vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru.

În încheiere, conferința a stabilit comitetul de organizare pentru International Mountain Rescue Race Romania 2024 și delegația Salvamont România pentru acțiunile internaționale din 2024.

Adrian Păduraru. a transmis sincere felicitări și aprecieri eroilor montani: „Vreau să transmit felicitările mele sincere și aprecierea profundă către Serviciul Public Județean SALVAMONT NEAMȚ pentru dedicarea și profesionalismul lor excepțional. Munca voastră neîncetată și pasiunea pentru salvarea vieților sunt o inspirație pentru noi toți. Sunt mândru să fac parte din acest eveniment și să contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a serviciilor de salvare montană din România.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate