Verificări cu privire la dotarea autoturismelor cu anvelope de iarnă – Polițiștii au constatat un număr de 56 de abateri de la normele rutiere (NEAMȚ)

0

În perioada 18-19 noiembrie a.c., urmare a avertizărilor meteorologice, polițiștii s-au aflat permanent în teren acționând preventiv, atât pentru combaterea evenimentelor rutiere nedorite cât și a  altor tipuri de infracțiuni, care pot afecta ordinea și siguranța publică.

Astfel, la data de 18 noiembrie a.c., în intervalul orar 06:00-14:00 și la data de 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 16:00-24:00  polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Ion Creangă au desfășurat acțiuni împreună cu lucrători din cadrul A.J.V.P.S. Roman.

La aceeași dată, în intervalul orar 18:00-22:00, polițiștii din cadrul Secția de Poliţie Rurală Urecheni, alături de cei din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț și cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au desfășurat o acțiune pe linia pe linia prevenirii şi combaterii infracționalității stradale, menținerea ordinii şi siguranței publice, precum şi creșterea gradului de siguranță şi prevenirea riscului rutier, pe raza Secției de Poliţie Rurală Urecheni.

La această acțiune au participat și specialiști din cadrul I.T.M., A.N.S.V.S.A. și Garda de Mediu Neamț.

În noaptea de 18 spre 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, acțiunile au continuat pe raza Secției de Poliție Rurală Săvinești iar la data de 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 18:00-22:00, pe raza Secției de Poliție Rurală Gârcina.

Ținând cont de condițiile meteo caracteristice sezonului rece, polițiștii au efectuat verificări cu privire la dotarea autoturismelor cu anvelope de iarnă și au adresat conducătorilor auto recomandări cu privire la circulația cu prudență.

Polițiștii au constatat un număr de 56 de abateri de la normele rutiere, acestea fiind sancționate contravențional.

Ca și sancțiuni complementare,  polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un număr de patru certificate de înmatriculare.

Totodată, pe timpul desfășurării acțiunilor a fost constatată în flagrant o infracțiune de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și au confiscat un număr de 540 de țigarete.

Ca și exemplu semnificativ, la data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul BDNE Târgu-Neamț au identificat pe bulevardul Ștefan cel Mare, din Târgu-Neamț, un conducător auto, în vârstă de 33 de ani, din județul Vaslui, care venea din Ungaria cu intenția de a se deplasa spre județul Vaslui, fără a avea autoturismul echipat cu anvelope de iarnă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 9 puncte amendă, ca măsură complementară fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

Este important să conștientizăm că o conduită rutieră corectă, poate duce la diminuarea evenimentelor rutiere nedorite.

Un eveniment rutier poate duce la rănirea mai multor persoane, iar una dinte prioritățile polițiștilor este reducerea riscului rutier și diminuarea numărului persoanelor decedate sau rănite în urma acestor evenimente rutiere.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate