CJ Neamț și „Carmen Saeculare” salvează „Piatra lui Crăciun”. Harpa: “Am încurajat această colaborare în interesul nemțenilor.”

3

În următoarea ședință de Consiliu Local Piatra-Neamț care va avea loc pe 21 noiembrie va fi spus la vot un proiect de hotărâre care vizează încheierea unui parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț, Organizația de Management al Destinației Turistice Piatra-Neamț și Consiliul Județean, prin Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț în vederea organizării evenimentului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului, ediția a II-a” în perioada 1 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024 la Curtea Domnească, în Parcul Central și Piața Ștefan cel Mare.

Municipiul Piatra-Neamț va contribui la acest eveniment cu suma de 257.643 lei din bugetul local (118.643 lei pentru închirierea unui ansamblu festiv de figurine tematice și butaforiei specifice sărbătorilor de iarnă, respectiv 139.000 lei pentru organizarea spectacolului de Revelion). Inițial, suma stabilită era de 435.000 lei, însă odată cu intrarea în vigoare a OUG 90/27.10.2023, care limitează cheltuielile din fonduri publice până la finalul anului, această finanțare nu mai este posibilă din bugetul local în totalitatea sa. Bradul de Crăciun, de mari dimensiuni, așezat pe platoul Curții Domnești va fi asigurat de primărie.

CCI Neamț va amplasa 10 căsuțe comerciale pe platou și va asigura, de asemenea accesul unor food-truck-uri, pe lângă selectarea comercianților care pot participa. De asemenea, tot CCI Neamț va asigura funcționarea unui patinoar la Curtea Domnească. Potrivit acordului de parteneriat, se va asigura accesul gratuit pe patinoar, în intervalul 10-13, copiilor proveniți din centrele sociale și elevilor care au încheiat anul școlar 2022-2023 cu media 10 li se va asigura acces nelimitat.

Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț va asigura sonorizarea ambientală la Curtea Domnească pe parcursul evenimentului, va amenaja spațiul pus la dispoziție și va realiza spectacole susținute de talente locale, ansambluri folclorice și va organiza ateliere pentru copii și alte evenimente în cadrul târgului, inclusiv prezența lui Moș Crăciun.

OMD Piatra-Neamț va realiza strategia de promovare a evenimentului, integrând brandul turistic local #HaiLaPiatra.

Deși primăria Piatra-Neamț e condusă de un liberal, iată că, pentru pietreni și pentru spiritul Crăciunului, social-democrații din coaliția de la CJ Neamț, dar și directoarea centrului Carmen Saeculare se implică în această colaborare pentru a salva Piatra lui Crăciun, târgul care aduce bucurie pietrenilor în perioada magică a sărbătorilor de iarnă.

Iată că anul acesta Crăciunul este salvat de cooperarea inter-instituțională și este cazul să mulțumesc celor care s-au alăturat demersului nostru de a avea și anul acesta Piatra lui Crăciun, a doua ediție. Voi mulțumi în primul rând CCI Neamț, partenerul nostru tradițional.

Anul acesta, pentru că riscam să rămânem fără atmosfera Crăciunului aici, în centrul orașului, am avut nevoie și de sprijinul CJ Neamț și al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și l-am primit și mulțumim frumos pentru deschidere. Pentru promovare se alătură și OMD Piatra-Neamț.

Avem o echipă frumoasă care lucrează pentru a crea o atmosferă de Crăciun care să aducă pietrenii aici, în centrul orașului.

a declarat primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea (sursa).

Sunt extrem de mulțumit să observ că mesajele și eforturile mele, precum și ale PSD Neamț, de a propune o altă abordare în politică, pentru județul nostru, prind contur.

Primarul Carabelea a cerut sprijinul Consiliului Județean și Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” pentru organizarea Târgului de Crăciun din Piatra Neamț- fapt ce arată maturitate și proactivitate. Am încurajat această colaborare în interesul nemțenilor și voi continua să o fac.

Faptul că vom fi adversari onești în campaniile electorale nu exclude acțiuni administrative comune pentru binele comunității noastre.

Sănătate si numai bine vă doresc!

a declarat președintele PSD Neamț, Daniel Harpa.

Salvăm Crăciunul pentru pietreni și pentru turiștii care vor alege să petreacă Sărbătorile de Iarnă în zona noastră! Ca de fiecare dată, voi lucra alături de colegii mei pentru reușita Târgului de Crăciun la Neamț.

Sunt încântată că putem contribui, datorită susținerii Consiliului Județean Neamț, alături de administrația locală pietreană, la aducerea atmosferei de sărbătoare în municipiul Piatra-Neamț.

De pe 1 decembrie și până la Sfântul Ioan aducem bucurie copiilor și adulților, prin copii. Tinerele talente vor urca pe scenă și vor colinda și cânta cum știu mai bine! Nu vor lipsi datinile și obiceiurile specifice Sărbătorilor de Iarnă, din mijlocul Târgului de Crăciun!

Veniți la Neamț!

a declarat managerul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Carmen Nastasă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Mosu spune

    Tipic nemtean! Targurile de craciun s-au deschis iar agaricii astia se screm cand si unde sa-l faca. Sugestie: mai spre ziua de Pasti, ca-i mai cald afara.

  2. Ion spune

    Dar spitalul judetean când va fi salvat?

    1. Nanu spune

      Ioane despre acest lucru este greu de aflat, cred ca la anul si la multi ani , ca sant prea inradacinate mafiile din sistemul de sanatate din Neamt !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate