VIDEO: Percheziții domiciliare în NEAMȚ – două persoane au fost reținute pentru 24 de ore

0

PERCHEZIȚII DOMICILIARE ÎNTR-UN DOSAR DE CONTRABANDĂ

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, în județele Neamț și Suceava, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – noiembrie a.c., 5 persoane, cu vârste între 38 și 56 de ani, din Neamț, ar fi comercializat țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, nemarcate sau marcate necorespunzător.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 31.808 lei, 1.380 de euro și 417.600 de țigarete (20.853 de pachete).

De asemenea, a fost descoperit și un autoturism despre care există bănuiala că ar fi fost folosit la săvârșirea infracțiunilor, fiind indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul unității de poliție, pentru audiere, iar două persoane, de 47, respectiv 56 de ani, din Neamț, au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliție Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa/Video: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate