Ce espressor de cafea mi se potrivește? – Despre avantaje și tipuri de aparate

0

Dacă vă numărați printre cei care adoră cafeaua, iar rutina lor de dimineață nu ar fi completă fără o ceașcă de cafea revigorantă, atunci acest articol este direct dedicat dumneavoastră. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm să alegeți un aparat de cafea, perfect pentru nevoile personale. Vă vom vorbi despre avantajele pe care aceste espressoare vi le oferă, despre funcții, dar și despre tipurile din care puteți alege. Iar la final, cu siguranță veți reuși să optați pentru aparatul perfect. Să începem!

Un aparat de cafea poate avea o influență foarte mare asupra vieții dumneavoastră. La ce ne referim când spunem acest lucru? La aroma minunată pe care o veți simți în fiecare zi, la gândul superb cu care vă veți trezi, știind că urmează să beți o ceașcă de cafea exact așa cum vă place, și la timpul pe care vă ajută să-l economisiți, continuându-vă astfel rutina de dimineață în liniște. Printre avantajele unui astfel de espressor în locuința dumneavoastră se numără și următoarele: veți dispune de un aparat modern și inteligent, cu funcții speciale și design minimalist; este ușor de folosit și de curățat; veți economisi timp, după cum vă spuneam și mai devreme; veți putea alege dintr-o varietate largă de băuturi calde, precum latte, cappuccino, espresso și altele; și veți avea parte de o cafea extrem de aromată, gustoasă și proaspăt râșnită, de fiecare dată când alegeți să-l folosiți. Iar acum că ați aflat toate avantajele, contează să aveți și o listă de criterii de care să țineți cont înainte de achiziție.

  • Criterii de luat în considerare:
  • Funcțiile de curățare și decalcifiere automată: aparatul de cafea este un electrocasnic smart și modern, deci funcțiile de autocurățare și decalcifiere vor fi un mare plus, dacă dispun de ele. Vă vor face viața mai ușoară și economisi timpul prețios.
  • Accesoriul de spumat lapte: multe aparate, precum espressorul Delonghi sau espressorul Philips, oferă o varietate de accesorii la pachet, printre care și aparatul de spumat lapte. Dacă vă place să savurați o cafea rafinată și cremoasă, atunci acest criteriu este foarte important.
  • Consumul redus de energie: fiind un dispozitiv smart, un aparat complex poate oferi și un consum redus de energie, prin funcția de deconectare automată după terminarea programului selectat.
  • Rezervorul / capacitatea: trebuie să țineți cont și de acest aspect dacă aveți o familie numeroasă. De exemplu, puteți alege espressoare Philips cu până la 2 litri capacitate, perfecte pentru 4 cești de cafea în sus, sau să optați pentru unul mic, cu până la 0.7 litri capacitate, potrivit chiar și pentru o singură persoană.
  • Design-ul: nu în ultimul rând, trebuie să țineți cont și de design-ul aparatului. Alegeți un model minimalist, în culoarea preferată, care vă va inspira să pregătiți cea mai savuroasă cafea, zilnic.

Iar acum că știți la perfecție cum să alegeți espressorul potrivit, rămâne să vă vorbim și despre tipurile existente pe piață.

  • Tipuri de espressoare:
  • Cu capsule: acestea sunt cel mai des întâlnite aparate de cafea de la momentul actual, fiind extraordinar de ușor de folosit. Ele vă vor pregăti băutura preferată într-un timp foarte scurt, oferindu-vă libertatea de a alege dintr-o gamă largă de arome și texturi. Cel mai mare avantaj al acestora îl reprezintă varietatea de cafele și gusturi pe care le oferă. Țineți însă cont și de faptul că trebuie să alegeți capsulele în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. Unele espressoare acceptă un singur tip de capsule, deci va trebui să vă documentați puțin înainte de achiziție.
  • Cu pompă de aburi: dacă vă place cafeaua cremoasă și lăptoasă, atunci espressoarele cu pomă de aburi sunt o alegere inspirată. Această pompă va ajuta la spumarea și încălzirea laptelui, după propriile dorințe. Este ușor de folosit și curățat și, de asemenea, pentru că scoate o cantitate mare de aburi fierbinți, pompa în cauză este și igienică.
  • Automate: espressoarele automate suprind cu multitudinea de accesorii cu care vin la pachet, fiind și cele mai avansate tipuri de aparate pe care le puteți alege. Cu un astfel de electrocasnic, vă veți putea personaliza băutura în funcție de gust, intensitate, aromă etc., dintr-o simplă apăsare de buton. Aparatul va face de unul singur toate aceste procese și vă va oferi o cafea demnă de aplauze.
  • Cu monodoză: și acest tip de espressor este foarte ușor de folosit, nefiind nevoit să presați, să măsurați sau să râșniți cafeaua în prealabil. Tot ce trebuie să faceți este să puneți cantitatea potrivită de cafea în monodoză și să așteptați ca aparatul să v-o livreze, în doar câteva secunde. În aceste monodoze va încăpea cantitatea perfectă de cafea pentru un espresso intens.
  • Manuale: ultimul, dar nu cel din urmă aparat pe care vrem să vi-l menționăm, este cel manual. Dacă vă place să vă implicați cu trup și suflet în întregul proces de preparare al cafelei, atunci acest espressor nu vă va dezamăgi. Va trebui să porniți și să opriți aparatul manual, să îl alimentați cu cafeaua preferată tot de mână, și să îl curățați sub jet de apă. Iar dacă acești pași nu vă mănâncă prea mult din rutina de dimineață, îl puteți alege cu încredere.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Acum că ați aflat toate avantajele, caracteristicile și tipurile de espressoare care există pe piață, nu vă rămâne decât să vă gândiți cu atenție asupra sfaturilor primite și să îl alegeți pe cel potrivit. Pe această cale, vă dorim happy shopping!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate