Acțiuni ale polițiștilor nemțeni pentru siguranța elevilor

0

Săptămâna aceasta, polițiștii nemțeni au continuat activitățile educative desfășurate în cadrul unităților de învățământ, care au ca scop informarea elevilor și profesorilor în vederea prevenirii și combaterii cazurilor de delicvență juvenilă, victimizare a minorilor și efectele consumului de droguri.

Polițiștii de siguranță școlară, de prevenire, polițiștii de ordine publică, alături de  specialiști antidrog au desfășurat activități atât în cadrul grupurilor de elevi, cât și în rândul cadrelor didactice, ocazii cu care au fost abordate probleme de actualitate cu care se confruntă elevii, respectiv prevenirea delicvenței juvenile și răspunderea penală a minorilor, prevenirea faptelor cu violență, a bullyingului.

În cadrul activităţilor desfăşurate, elevilor le-au fost prezentate de către polițiști și specialiștii antidrog efectele dăunătoare asupra sănătăţii și calității vieții umane atât a consumului de droguri sau a altor substanțe interzise, cât și a consumului de alcool – factori favorizanți în generarea unor probleme de comportament.

Astfel, elevii au fost informaţi despre potenţialele pericole, fiindu-le oferite soluţii de prevenire a acestora.

Totodată, alături de elevii din anii terminali de liceu polițiștii au abordat și noțiuni legate de modificarile legislative aduse de Legea Anastasia.

Au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, alegerea anturajului, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de minori, prevenirea agresivităţii şi a violenţei în unităţile de învăţământ cât şi în zonele adiacente acestora.

Poliţiştii au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiari.

La cele 21 de activități, ce au fost desfășurate în școli și licee din municipiile Piatra-Neamț, Roman și localitățile Făurei, Oniceni, Dulcești, au participat în total aproximativ 1.400 de elevi și profesori.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate