Piatra-Neamț se va înfrăți cu orașul Dehradun din India

0

În următoarea ședință de Consiliu Local Piatra-Neamț, se va vota înfrățirea municipiului Piatra-Neamț cu orașul Dehradun, statul Uttarakhand din India.

Relațiile diplomatice între România și India au fost stabilite pentru prima dată în anul 1948 la nivel de legație. Datorită evoluției rapide, în anul 1957 au fost ridicate la nivel de ambasadă. (…) India este al patrulea cel mai mare partener comercial al României din regiunea Asia-Pacific, iar relațiile economice și dialogul politic bilateral se află pe un trend ascendent.

În 2021, municipiul Piatra-Neamț a fost vizitat de Excelența Sa domnul Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România. Scopul vizitei a fost crearea unor punți de legătură între orașul Piatra-Neamț și India, în contextul unui interes crescut din partea companiilor indiene pentru investiții în România și inclusiv în Piatra-Neamț, dar și oportunitatea unor schimburi de experiență. În urma vizitei au fost identificate trei domenii principale de colaborare pentru viitor: educație, comerț și IT.”, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Local.

Dehradun este un centru academic și de cercetare notabil, situat la 250 de km de New Delhi. Găzduiește Academia Militară Indiană, Institutul de Cercetare Forestieră, Academia Națională a Pădurilor „Indira Gandhi”, Școala Doon, Școala de băieți și Școala de fete Welham, școala Brightlands, Colegiul militar indian Rashtriya, Universitatea Ayurveda Uttarakhand, Institutul Wadia de Geologie Himalaya și Institutul Indian de Teledetecție. Este sediul Inspectorului General al Indiei. Acest lucru a dus la un boom economic, comercial și tehnologic activ care a schimbat complet vechea imagine a orașului: liniștit și rezidențial.

De asemenea, este dezvoltat din punct de vedere al comerțului, al industriilor de transport, turistic.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate