Exercițiu la care au participat patru câini polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț/VIDEO

0

În noaptea de 18 spre 19 octombrie a.c., între orele 21:00 și 01:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiilor Roman și Piatra-Neamț și cei din cadrul Poliției orașului Bicaz au desfășurat, în incinta Roman Value Centre, un exercițiu, pentru îmbunătățirea intervențiilor în care sunt folosiți câinii de serviciu.

La acest exercițiu au participat patru câini polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Astfel de simulări sunt importante pentru intervențiile în caz de infracțiuni precum furturi sau violare de domiciliu, în care persoane bănuite de comiterea faptelor s-ar putea afla în incinta unei clădiri.

În astfel de situații, conform procedurilor, sunt folosiți pentru scotocirea încăperilor, câinii special antrenați, astfel nefiind pusă în pericol viata și integritatea polițiștilor.

Este important să subliniem importanța pregătirii constante, pentru a face față oricăror situații, iar astfel de exerciții ne ajută să fim pregătiți în fața provocărilor reale.

Sursa/Video: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate