Femeie din Piatra-Neamț, victimă a unei înșelăciuni. Din păcate nu a fost singura (Oficial IPJ)

0

Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune

În data de 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați, de către o femeie în vârstă de 30 de ani, din Piatra-Neamț, cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la data de 20 august a.c., persoana vătămată, ar fi comandat de la o persoană pe care o cunoscuse prin intermediul unei aplicații de socializare, îmbrăcăminte pentru bebeluși, în valoare de 300 de lei, efectuând plata în contul beneficiarului, urmând ca persoana respectivă să-i trimită produsele prin curier, fapt care nu ar mai fi avut loc.

***

La data de 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați, de către o femeie în vârstă de 34 de ani, din aceeași localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au înșelat-o.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în data de 14 octombrie a.c., persoana vătămată ar fi găsit pe o platformă de vânzare produse, un anunț cu privire la vânzarea mai multor bijuterii din argint, la prețul de 350 de lei.

Aceasta ar fi contactat vânzătorul pentru a le cumpăra, iar la primirea coletului, ar fi constatat faptul că bunurile primite nu corespund descrierii celor din anunț.

În ambele cauze polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune.

***

Pentru a preveni infracțiunile de înșelăciune polițiștii vă adresează câteva recomandări:

Înainte de a cumpăra produse sau servicii on-line, de la persoane necunoscute, verificați-le autenticitatea. Puteți căuta recenzii sau feed-back despre vânzător sau persoana în cauză, în special în comunități on-line sau pe site-uri specializate.

Asigurați-vă că citiți cu atenție detaliile anunțurilor și descrierile produselor. Comparați prețurile, deoarece prețurile prea bune pentru a fi adevărate și informațiile vagi pot fi semne de înșelăciune.

Înainte de a face o tranzacție, comunicați în detaliu cu vânzătorul. Adresați întrebări specifice și solicitați imagini sau detalii suplimentare pentru a vă asigura că produsul corespunde descrierii.

Solicitați întotdeauna o factură sau chitanță pentru orice tranzacție și păstrați-le.

Dacă deveniți victima unei înșelăciuni, anunțați poliția și platforma de pe care ați achiziționat produsele.

În general, atunci când faceți cumpărături on-line sau întâlniți persoane necunoscute prin intermediul aplicațiilor de socializare, este important să fiți precauți și să adunați cât mai multe informații, înainte de a face orice tranzacție sau angajament financiar.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate