Primăria invită sportivii la redeschiderea pistei de atletism de pe stadion. Păreri împărțite despre calitatea lucrărilor

0
FOTO: Dan Ene

Primăria Piatra-Neamț anunță redeschiderea pistei de atletism de pe Stadionul Ceahlăul printr-un eveniment intitulat „Alergăm pentru Piatra”, eveniment „care să aducă împreună sportivi amatori sau profesioniști, încurajând sportul pentru toată lumea”:

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 10:00, vă invităm să ne fiți alături la un concurs de alergare pe pista de atletism de pe stadion. Este un eveniment pentru toate vârstele, pentru că vom avea două curse – una de 60 de minute pentru adulți și una de 10 minute pentru copii. Bineînțeles, cei care vor alerga cel mai mult vor avea parte la final de surprize!

Vrem ca evenimentul de alergare pe stadionul să fie nu doar o competiție, ci și o celebrare a sănătății, a spiritului sportiv și a comunității noastre. Și mai ales sperăm ca astfel de evenimente să devină o tradiție pentru Piatra-Neamț.

Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem la eveniment!

REGULAMENT
⏰ Orele de start:
10:00 – 10:20 – sosirea concurenților
10:30 – start cursa copiilor
11:00 – start cursa adulților
🧑 „Cât de mult poți alerga în 60 de minute?” – concurs adresat persoanelor peste 16 ani
Benzile 1 – 2: pentru alergătorii de viteză
Benzile 3 – 4: viteză medie
Benzile 5 – 6: alergare ușoară
👧 „Cât de mult poți alerga în 10 minute?” – concurs adresat copiilor cu vârste între 3-15 ani
Benzile 1 – 2: pentru alergătorii de viteză
Benzile 3 – 4: viteză medie
Benzile 5 – 6: alergare ușoară
*pentru a putea participa la eveniment, copiii sub 7 ani trebuie obligatoriu să fie însoțiți de un părinte
🏆 Persoana care aleargă cea mai mare distanță în 60/10 minute este desemnată câștigătoare (feminin/masculin).

Costurile investiției se ridică la circa 2 milioane de lei (400.000 euro).

Reabilitarea pistei de atletism era, într-adevăr necesară, însă dincolo de discuțiile din spațiul public privitoare la culoarea aleasă, estențială este funcționalitatea pistei. Un cunoscut sportiv și antrenor contestă calitatea lucrărilor, susținând că materialele folosite nu sunt conforme. Concluziile le vor trage, până la urmă, cei care vor utiliza pista și… bineînțeles, timpul.

Este gata pista de atletism din Piatra Neamț?

Pe cei care au obligații politice, lucrarea este o mare reușită – e albastră! Pentru inamicii politici este o investiție cu cântec! În schimb pentru noi atleții (ăia veritabili) … este a doua mare dezamăgire; aproape ca un blestem, ca la Piatra Neamț să nu avem o pistă lucrată „nemțește”.

„Românește” pista e lucrată „ca la carte”, dar unde sunt acele promisiuni cu … o țară ca afară? Ghinion pare-se!

Întreg disprețul meu pentru o lucrare integral „pe românește”, pe o gestionare a calității gen, „lasă că merge și așa”. O lucrare ieftină ieșită din mâinile unor personaje ff ieftine. Încă odată se confirmă mediocritatea în care suntem obligați cu toții a naviga care cum poate, în această urbe ruptă de orice orizont al dezvoltării; doar promisiuni & ieftine, „ieftine”… achiziții.

Păcat!

a declarat prof. Dan Ene, antrenor și specialist în cadrul DJTS Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate