Elevi din Piatra-Neamț prinși fumând în curtea școlilor sau absentând de la cursuri

1

Marți, 10 octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț, împreună cu reprezentantul Inspectoratului Școlar Neamț, inspector Romeo Roman, au organizat și desfășurat o acțiune pe linie specifică pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar.

Au fost vizate și vizitate L.P.S. Piatra Neamț, Liceul Auto, Liceul Al. I. Cuza, Colegiul Național de Informatică, Grupul Școlar D. Leonida, Liceul Ghe. Cartianu, Parcul Central precum și zonele din proximitatea acestora.

Au fost legitimate 33 de persoane, marea majoritate elevi care fie nu se aflau în incinta unităților de învățământ, fie încălcau prevederile Legii 349/2002 ori a H.C.L. 228/2021. Zece elevi au primit sancțiuni contravenționale (avertismente) pentru că au fost surprinși fumând în curtea unităților de învățământ. Alți 5 au fost depistați absentând de la cursuri.

Liceenilor li s-au adus la cunoștință prevederile legale și obligațiile ce le revin conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială (consum de alcool în locuri publice, provocarea de scandal, folosirea de injurii) și a H.C.L. 228/2021 în ceea ce privește păstrarea curățeniei în interiorul și exteriorul școlilor.

În același context, au fost verificate și 19 unități de alimentație publică, pe linia respectării normativelor în vigoare cu privire la vânzarea către minori a băuturilor alcoolice sau a produselor din tutun.

Directorii unităților de învățământ au fost de asemenea, informați despre obligațiile pe care le au elevii în strânsă legătură cu respectarea ordinii și liniștii publice și prevenirea producerii de fapte antisociale.

Reamintim că în conformitate cu prevederile Legii educației naționale, părinții sau tutorii au obligația să trimită copiii la școală pe perioada învățământului obligatoriu. Aceste acțiuni vor continua periodic, pe tot parcursul anului școlar 2023 – 2024.

a transmis Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ioan spune

    Bravo! Să fie cât mai dese asemenea acțiuni! Felicitări poliției locale și inspectoratului!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate