Performanță a fraților Tudor la Campionatul Mondial de Muaythai din Turcia: Medalia de bronz pentru România și pentru Piatra-Neamț

0

Lotul României format din 4 sportivi deosebiți a venit acasă cu o medalie de bronz de la Campionatul Mondial de Muaythai, care s-a desfășurat în Turcia în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2023.

Cei 4 sportivi care s-au antrenat intens, nu au avut deloc parte de vacanță și care au reprezentat onorabil România sunt: David Gherasim, Rastasan Mike -Vitali, Maia Adriana Tudor și Dragoș Matei Tudor.

Cei doi din urmă sunt frați, originari din Piatra-Neamț, momentan stabiliți în Turcia. Au promis că vor aduce o medalie pentru România și pentru Piatra-Neamț de la campionat și s-au ținut de cuvânt. Dragoș a obținut locul 3 – medalie de bronz la această competiție mondială, categoria 10-11 ani – 46 kg. Maia Adriana Tudor a obținut locul 5 la categoria 14-15 ani – 60kg.

Ceilalți doi din lotul României au avut, de asemenea, rezultate foarte bune, în condițiile în care au participat 2500 de sportivi foarte buni din 100 de țări afiliate IFMA – International Federation of Muaythai Associations. David Gherasim a obținut locul 5 la categoria 10-11 – 30kg, iar Mike Vitali Rastasan locul 9 la categoria 12-13 ani – 36kg.

Precizăm că toți acești copii au putut participa la competiția mondială cu eforturi financiare mari, întrucât statul român nu suportă aceste costuri pentru sportivi.

Felicitări tuturor!

A fost o experiență unică. Multumiri tuturor celor care ne-au ajutat și vom munci mai mult să ajungem cât mai curând la aur. Sperăm că vom fi ajutați în numar mult mai mare pe viitor sau poate un sponsor care să ne fie alături. Acesta este doar începutul.

Vă mulțumim!

au transmis frații Tudor, Maia și Dragoș

Lotul României a fost condus de antrenorul și coordonatorul delegației Prof. Mircea Mitroescu, împreună cu antrenorul secund Mihai Rusu, ca reprezentanți ai Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact. Fără ajutorul Federației, respectiv al Președintelui de Departament, abilitățile copiilor nu ar fi putut fi văzute.

Obiectivul a fost îndeplinit! Cu o absență de 8 ani de la competițiile de Muaythai IFMA, delegația României se întoarce de la Campionatul Mondial de Muaythai, care s-a desfășurat în Turcia în perioada 29.09.2023-08.10.2023. La acest campionat au fost prezenți cei mai buni 2500 de sportivi din 100 de țări afiliate IFMA.

Ne întoarcem cu un binemeritat loc: medalie de bronz obținută de Dragoș Matei Tudor.

Cei 4 sportivi care au făcut deplasarea au avut oponenți cu o experiență mult mai mare în competițiile internaționale, dar am reușit să rămânem cu fruntea sus, deoarece oponenții sportivilor noștri au reușit să câștige doar la o diferență de un punct!

Având în vedere faptul că nu suntem ajutați de forurile superioare (Agenția Națională pentru Sport) această deplasare am efectuat o din fonduri proprii, sponsori.

Pe această cale doresc să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la deplasarea acestor minunați sportivi.

Hai România!

este mesajul transmis de Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact

Odată cu această participare a lotului României, a avut loc și recunoașterea de către Federația Internațională de Muaythai IFMA a singurei Federații din România FRAMC (Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact). În imagini, delegatul României alături de Stephan Fox, Secretarul General al Federației Internaționale al Muaythai și Hasan Yldiz Președintele Federației de Muaythai din Turcia. (sursă foto: Federaţia Română De Arte Marţiale De Contact – Departamentul All Style )

Despre Maia și Dragoș am mai scris aici:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate