Poliția Locală: Pietrenii preferă să plătească amenzi, în loc să depoziteze corect deșeurile

0

Doar în ultimele 3 luni ale acestui an, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului și cei ai Biroului Ordine Publică au aplicat 161 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea Regulementului de salubrizare al Municipiului Piatra Neamț (H.C.L. 80/2016), dar și pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. 228/2021 (Regulamentul privind normele de gospodărire, curățeni și estetica în municipiul Piatra Neamț.

Din numărul total al contravențiilor constatate în iulie, august și septembrie 2023, 30 au fost avertismente, iar 131 au fost amenzi a căror valoare este de 47.600 de lei.

Cele mai multe dintre persoanele care au ales să depoziteze incorect deșeurile municipale sau resturile provenite din construcții, mobilierul vechi sau obiecte de îmbrăcăminte uzată au fost identificate în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la sheltere.

Așadar, reamintim cetățenilor municipiului Piatra Neamț, dar și celor care se află în tranzit prin oraș, că depozitarea neregulamentară a reziduurilor de orice fel, se sancționează cu amenzi ce pot ajunge și până la 2.500 de lei.

Nu în ultimul rând, ținem să readucem la cunoștința opiniei publice că resturile provenite din demolări/construcții, textilele sau mobilierul deteriorat se depun la depozitele speciale din cartierele Mărăței și Dărmănești, în cazul cantităților reduse, iar în cazul cantităților mari se poate solicita contra cost, operatorul de salubritate.

informează Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate