Agenții economici din proximitatea unităților de învățământ, verificați de polițiștii locali /FOTO

0

Lucrătorii Compartimentului Activități Comerciale – Birou Control – Poliția Locală Piatra Neamț au organizat și desfășurat o acțiune specifică pe linia verificării unităților de alimentație publică și de comerț din zona școlilor de pe raza municipiului Piatra Neamț. Astfel, în perioada 12.09.2023 – 19.09.2023 au fost verificați 18 agenți economici, 5 dintre aceștia fiind sancționați contravențional pentru încălcarea O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

În principal, la operatorii economici verificați, polițiștii locali au urmărit deținerea acordului și autorizației de funcționare valabile, afișarea orarului de funcționare la loc vizibil și respectarea acestuia, produsele comercializate înscrise în acordul de funcționare, afișarea la loc vizibil a prețurilor produselor comercializate, existența contractelor între agenții economici și firmele de salubritate precum și modul de respectare a prevederilor art. 3 din Legea 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun (”Se interzice vânzarea la bucată a ţigaretelor, ţigărilor de foi şi cigarillos, se interzice comercializarea pachetelor de ţigarete care conţin mai puţin de 20 de bucăţi, se interzice comercializarea produselor din tutun prin automate, se interzice vânzarea produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani”).

Totodată, vânzătorii au fost avertizați cu privire la obligația respectării Legii 61/1991 în privința interdicției comercializării către minori a băuturilor alcoolice.

Astfel de acțiuni vor continua până la sfârșitul anului școlar 2023 – 2024, prin rotație, urmând a fi verificați toți comercianții din proximitatea școlilor, liceelor și grădinițelor din municipiul Piatra Neamț.

Informare transmisă de Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate