Acțiune de prevenire și combatere a faptelor antisociale în locurile publice

0

Mai multe echipaje de ordine publică au fost implicate într-o acțiune pe linie specifică privind prevenirea și combaterea vagabondajului, a cerșetoriei și a consumului de alcool în locurile publice, joi, 7 septembrie 2023. Au fost vizate locurile cunoscute ca fiind frecventate de oameni ai străzii și de cerșetori veniți din alte localități, de cele mai multe ori fiind însoțiți de minori: piețe, parcările supermarketurilor, zona centrală a municipiului Piatra Neamț.

Șase persoane au fost depistate cerșind sau consumând alcool în locurile publice, acestea fiind legitimate, sancționate, avertizate și îndrumate spre localitățile de proveniență sau către centrul de cazare din cartierul Speranța. Încă de la primele ore ale dimineții, două persoane au fost îndepărtate și puse să facă curățenie în zona unei centrale termice dezafectate, unde își improvizaseră un adăpost pe care îl foloseau pe timp de noapte. 

Acțiunea va continua și pe parcursul zilelor de vineri, 8 septembrie și sâmbătă 9 septembrie când au loc ceremonii religioase la toate lăcașurile de cult din oraș, ocazionate de cele două mari sărbători – Sfânta Maria și Sfânta Ana. Polițiști locali de ordine publică dar și lucrători ai Biroului Siguranță Rutieră se vor afla în proximitatea bisericilor în vederea prevenirii și combaterii cerșetoriei, a faptelor antisociale sau pentru a fluidiza traficul rutier și pietonal, astfel încât să fie asigurate condiții de ordine și siguranță publică și rutieră.

informează Poliția Locală Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate