Miruna are nevoie de o orteză specială pentru a-și continua recuperarea miraculoasă în urma unui AVC

0

Miruna este o tânără minunată din Neamț care a supraviețuit miraculos unei grave probleme de sănătate. În urma unui AVC care a ținut-o în comă mai multe zile și a necesitat intervenții chirurgicale, a rămas cu o hemipareză spastică stângă.  

„Pe 19 februarie 2022, era o zi de sâmbătă, eram acasă, făceam curat. M-a luat o durere foarte puternică, pulsatilă în tâmpla dreaptă. I-am cerut mamei o pastilă, durerile s-au intensificat, am vomat, globii oculari s-au mărit și am rămas inconștientă. Am ajuns la spitalul din Roman, m-au intubat și am fost trimisă de urgență la Spitalul N. Oblu din Iași.”, a declarat Miruna.

Dincolo de problemele de sănătate, e important de precizat că Miruna continuă și studiile. A dat examenul de capacitate în vară și a intrat la Colegiul Roman Vodă. Din toamnă va fi liceană.

Pentru a-și recupera complet funcțiile mâinii, are nevoie de o neuro-orteză Bioness pentru a trimite impulsuri electrice de la mână spre creier. Costurile acestui dispozitiv sunt destul de mari, în jur de 7700 de euro, pe lângă ședințele de recuperare pe care le face la Arcadia, în Bârnova. Este important ca această orteză să fie achiziționată cât mai curând.

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț se va implica cu toate forțele pentru a putea strânge aceste fonduri pentru Miruna, care în viitor dorește să poată juca din nou tenis. Se va organiza inclusiv un târg caritabil în municipiul Roman, pe lângă posibilitatea de a dona în conturile bancare puse la dispoziție pentru cazul Mirunei.

Conturi donații:

Beneficiar: Arghiropol Lăcrămioara Lenuța:

  • RO13RNCB0198060283230001

Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț, cu mențiunea „orteză Miruna”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Vă invităm să urmăriți un interviu cu Miruna oferit pentru Roman TV în cadrul emisiunii Cazuri și necazuri, moderator Carmen Suciu, care conține mai multe imagini de pe parcursul recuperării sale:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate