Trei noi trasee turistice montane, propuse spre omologare în Piatra-Neamț

1

În ședința de Consiliu Local Piatra-Neamț programată pentru 24 august, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind stabilirea unor trasee turistice montane în Munții Stânișoarei (Dealul Cârlomanu, Culmea Pietricica) și Munții Tarcăului (Dealul Cernegura) aflate în Piatra-Neamț, în vederea amenajării, marcării și omologării.

Este vorba despre trei trasee, după cum urmează:

1. Traseu turistic pe Dealul Cârlomanu: Bobeica – Poiana Cărbunoasa

Traseul cu o lungime de aproximativ 12 km începe de la Curtea Domnească, merge pe strada Ștefan cel Mare, strada Bogdan Vodă, cărarea de pe culmea dinspre Valea Viei, Vârful Bobeica, Poiana Cărbunoasa, Dealul Cârlomanul, strada Bogdan Vodă, strada Ștefan cel Mare, Curtea Domnească.

2. Traseu turistic Culmea Pietricica

Traseul cu o lungime de aproximativ 5 km începe de la Curtea Domnească, merge pe lângă Hotel Ceahlău, strada Orhei, cărare prin pădure începând de la clădirea service, zonă de pajiște, releu, cărare existentă pe culme, cărare ce coboară pe lângă Colegiul Cartianu, strada Privighetorii, b-dul Traian, unic, Piața Ștefan cel Mare, Curtea Domnească.

3. Traseul turistic pe Dealul Cernegura: Bahrin – Doamna

Traseul cu o lungime de 20 km începe de la Curtea Domnească, traversează Piața Ștefan cel Mare, b-dul Mihai Eminescu, Podul Căprioara, ocolește prin stânga restaurantul Căprioara, urcă prin pădure până în Poiana Mărului, urmează linia de culme și cărarea existentă până în Poiana Bahrin. La bornă coboară spre Schitul Bahrin până la strada Bâtca Doamnei, trece prin cartierul Doamna, Aleea Tineretului și înapoi la Curtea Domnească.

Omologarea traseelor turistice montane se face de Ministerul Turismului, la propunerea Consiliului Local.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihai spune

    Degeaba omologam aceste trasee,dacă nu avem infrastructura pt a ajunge la ele…Adică nu avem trotuare,iar drumul asfaltat de la Podul Căprioara și până la aceste trasee,e atât de îngust și fără locuri de parcare…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate