Primarul Carabelea oferă explicații cu privire la mini-sensurile giratorii din Piatra Neamț – Care este scopul acestora, de fapt

0

După recentele incidente rutiere survenite în noul sens giratoriu amplasat în zona Brădet din Piatra Neamț, autoritățile locale au fost implicate într-o serie de dezbateri animate. Așa cum se întâmplă în astfel de situații, opinii diferite au fost exprimate de locuitori, o mică parte susținând utilitatea acestui sens giratoriu, în timp ce restul consideră că infrastructura a fost planificată fără suficientă atenție (o opinie pe care o împărtășim și noi). Într-un demers de lămurire a acestei situații, Primarul Municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a participat la o emisiune transmisă în dimineața aceasta.

Întrebat care este rolul sensului giratoriu de pe Calea Romanului pentru fluidizarea traficului rutier, Primarul Municipiului Piatra Neamț a răspuns:

„Studiile de trafic au indicat că ar trebui să fie un loc unde să se poată întoarce la intrarea în oraș sau la ieșirea din oraș, pentru că în contextul benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun s-a identificat că va ezista această nevoie și pentru a nu fragmenta Calea Romanului cu numeroase porțiuni unde să se facă stânga, a fost nevoie de acel sens giratoriu. Trebuie să spun un lucru: proiectele acestea au fost făcute acum aproximativ 4-5 ani, în ultimii 3 ani am căutat să modificăm acele zone, să venim cu soluții tehnice mai moderne, mai de actualitate, în special în perspectiva sensurilor giratorii.”

Următoarea întrebare adresată primarului a fost despre sensul giratoriu de la Brădet.

„Sensul giratoriu respectiv este dat în funcțiune în acest fel, adică se circulă de când a fost instalat, montat, sensul giratoriu acolo, cam de o lună și jumătate și au fost două evenimente. (…) Scopul acelui sens giratoriu este următorul: de la podul de la Căprioara, lumea putea merge cu stânga spre Gară, dacă vrei să faci dreapta treci pe lângă alveola dinspre stația de autobuz, se intră pe podul de peste Cuiejdi, de la Piața Centrală, pe banda specială destinată mijloacelor de trasport în comun pe pod, apoi pe banda intermitentă se trece pe banda de transport general. Asta este în perspectiva următorilor trei ani. Nimeni să nu își imagineze că dintr-o dată bulversăm traficul și gata, spunem stop circulației pe banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun. Sunt lucruri care nu sunt clarificate nici la nivelul Regulamentelor Europene cu privire la transportul public pe această bandă dedicată pe coridoarele de mobilitate Deci, se face dreapta de la podul de la Căprioara, se vine pe acel culoar dintre banda dedicată și trotuar, se trece prin spatele alveolei și se va întoarce abia la Brădet. Acesta este scopul acelui sens giratoriu, să facă posibilă întoarcerea către piață, către gară, pentru cei care vin dinspre Văleni sau Bâtca Doamnei.”, a răspuns Primarul Andrei Carabelea.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate