Sensul giratoriu dezastruos de la Brădet din Piatra-Neamț: Un proiect eșuat plătit din banii contribuabililor

16

Într-un trist eveniment care era doar o chestiune de timp până să aibă loc, sensul giratoriu minuscul proiectat de așa-numiții „experți” plătiți de primărie în zona Brădet din Piatra-Neamț a început să-și arate adevărata față. Cu o dimensiune redusă care nu permite autocamioanelor să se încadreze corespunzător, acest proiect fără discernământ a început să facă victime.

Astăzi, un autocamion, incapabil să se încadreze pe o singură bandă în cadrul acestui sens giratoriu dezastruos, a lovit brutal o mașină mică care circula în mod regulamentar. Această imagine cutremurătoare este doar o prevestire a dezastrelor care vor urma în zilele și săptămânile ce vor veni. Ceea ce ar trebui să fi fost o soluție ingenioasă pentru gestionarea traficului, se dovedește a fi un experiment eșuat care pune în pericol viețile șoferilor nevinovați.

Cei care au promovat și au luat decizia de a implementa acest sens giratoriu fără a ține cont de consecințele iminente par să fie complet disconecți de realitatea de pe teren. Cu toate avertismentele și semnalele de alarmă ridicate de către cetățeni și experții locali în domeniul traficului, autoritățile au continuat cu această nebunie costisitoare și ineficientă.

Acesta nu este doar o incident izolat, ci reprezintă doar începutul unei serii lungi de probleme pe care acest sens giratoriu impracticabil le va genera în zona Piatra-Neamț. Autocamioane care blochează traficul, mașini avariate și accidente cu victime vor deveni parte din peisajul zilnic, dacă acest proiect nu este revizuit și schimbat în mod serios.

Într-o perioadă în care resursele publice ar trebui utilizate în mod inteligent pentru a îmbunătăți viața comunității, ne confruntăm cu o situație în care banii contribuabililor sunt risipiți pe un proiect disfuncțional și periculos. Este clar că ne confruntăm cu o lipsă gravă de viziune și planificare strategică din partea celor responsabili.

Este timpul ca autoritățile să își asume responsabilitatea pentru această decizie proastă și să ia măsuri imediate pentru a corecta această eroare majoră. Viața și siguranța cetățenilor nu ar trebui să fie compromisă pentru greșelile și nechibzuința unor indivizi care ocupă funcții-cheie în administrație. Este timpul să oprim acest șir de evenimente înainte ca ele să escaladeze și mai mult și să afecteze întreaga comunitate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
16 Comentarii
  1. vasile r spune

    stimati cetateni in acest sens giratoriu acu 3 saptamani radarul neinscriptionat audi a fost strivit de un tir cu lemne in acelasi mod iar primaria nu se sesizeaza cu politia municipala care a dat aviz favorabil la acest sens giratoriu.
    tot asa se lucreaza la alt sens giratoriu care se executa incorect si vor fi accidente la intersectia de la DOINA , ROZNOV , GIROV MARGINENI movila din centru este executata imensa iar benzile de mers in sens sunt ingustate si nu vor putea trece 2 tiruri in acelasi timp
    Partea cea mai proasta este ca in partea dinspre Margineni benzile sunt executate in panta iar iarna cand este polei si gheata masinile mari vor derapa

  2. Andrei spune

    1.Culoare de mobilitate cu statii de autobuz fara alveole de iesire a autobuzelor in afara carosabilului , blocand astfel banda intai-asta e aberant ! Vedeti cazul Orion unde alveolele s-au transformat in suprafete mari de pavele inutile. 2. Ati umplut orasul cu un numar urias de semafoare,unele avand intre ele mai putin de 300 de metri . De ce? De la piata centrala pana la intersectia cu strada Lamaitei sunt 16 sau 17 semafoare.

    1. Vio57 spune

      Din păcate culoarele de mobilitate urbana se vor dovedi culoare de „blocare urbana”. Pentru simplul motiv ca la persoanele care au proiectat conceptul creierul era dupa comisioane! Totul este „de noaptea mintii”!
      Ca de altfel toate ideile cu care se mandreste edilul „Bolovan de Moldova ”
      Cine a plătit totusi un articol care denigreaza un profesionist într-un titlu în care CaraBelea era comparat cu Bolojan!

  3. VALI spune

    Care experți ,poate în ciordit banii publici și despre ce responsabili vorbim, poate iresponsabili.
    Dar cred ca în Piatra Neamț au fost realizate sensuri giratorii pentru trotinete și nu am înțeles noi ceilalți.

  4. Solomon spune

    Rușine, primăria P NT.

  5. Stan Gavril spune

    Primăria să fie obligată in instanță sa plătească despăgubiri celor implicați în accidente .

  6. Cobuz Iulian spune

    Domnilor nu este eșuat nimic, în primul rând foarte mulți conducători auto încă nu știu să circule pe drumurile publice, nu știu să execute anumite manevre, sunt prea grăbiți iar pe varianta din Piatra Neamț se practică depășirea pe partea dreaptă.
    Probabil unii dintre conducători auto nici măcar nu-și dau seama de ce sa încadrat acel autocamion pe banda din stânga.

    1. Eduard spune

      Vorbești prostii și o faci cu pasiune! 😂 Ai permis de conducere?! Ai văzut marcajele realizate de administratorul drumului pe Centură?! Ai văzut sau ai circulat prin mizeria aia realizată de ăștia la Brădet?! De accidentul cu „radarul neinscriptionat” de acum câteva săptămâni, lovit tot de un camion, în aceeași manieră, ai auzit? 🤔😂 La Brădet e făcută „o lucrare din pix”, de către „un inteligent” dintr-un birou, de la București, Iași sau Cluj, care a păpat banul public fără că măcar să fi venit la fața locului…Rezultatele se văd și se vor vedea!

    2. Trifan Adrian spune

      Cei de la primărie, consiliu, să spunem, niște neinstruiți, incapabili să prevadă și partea rea. Bun, niște… neica nimeni. Problema se pune la Poliție, serv rutier. Cum de au avizat și avizează în continuare niște abomunații de sensuri giratorii, care generează conflicte de prioritate. Asta-i România lu’… merge ș-așa.

    3. Petru spune

      Și ca să întorc camionul în acel sens minuscul… Pe ce banda sa ma încadrez?

    4. Petru spune

      Ce te face să crezi că de pe prima bandă poți trece fără să atingi banda de limitare între cele două benzi de circulație. Orice ai face intri pe ambele sensuri

    5. George spune

      Ba este total eșuat, un sens giratoriu trebuie sa aibă o mărime minima iar majoritatea sensurilor giratorii din oraș nu le îndeplinesc, și nu e depășire pe partea dreapta când sunt doua benzi

  7. Tely spune

    Am mai scris pe aceasta tema…Cred ca trebuiesc revizuite si corectate toate sensurile giratorii facute in ultimul timp…La fel si cu aceste culuare de mobilitate marcate cu dungi continue nu ne permit sa ne rezolvam problemele de zi cu zi…

  8. Toma Karmen spune

    Poliția ce face? Chiar nu realizează nimeni că acel sens de la Brădet nu corespunde nevoilor?

  9. Satul de prosti spune

    Alo, colegu cu tiru, vreau sa schimb masina și eu…când te găsesc în giratoriu?

  10. Petre Florin spune

    Și în giratoriu cu podul pentru ștrand acum câțiva ani un autoturism a fost agățat și luat în bot de un camion și târât zeci de metri până a fost oprit de pietoni, șoferul neavând vizibilitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate