Minivacanță în siguranță. Jandarmii nemțeni, alături de cetățeni

0

Pentru ca evenimentele anunțate în spațiul public pentru acest sfârșit de săptămână să se desfășoare în condiții de siguranță pentru participanți, jandarmii vor fi prezenți în teren, zilnic, pe raza întregului județ, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în zonele de desfășurare a manifestărilor cultural artistice, sportive și religioase, la: meciul de fotbal din cadrul ligii a II-a de fotbal, ACSM Ceahlău Piatra Neamț și CSM Reșița, Festivalul „Water Fest” în comuna Ceahlău, Ziua Marinei, Ziua Comunei Săbăoani, Sărbătoarea Răzeșilor, Hramul Mănăstirii Văratec în comuna Agapia.

Având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, se estimează o creștere a numărului de turişti și în stațiunile montane din județ fapt pentru care, jandarmii montani din Bicaz, Durău şi Vânători-Neamţ vor intensifica acţiunile specifice executate în zonele de agrement și pe traseele turistice, fiind în atenţie şi respectarea normelor legale referitoare la activităţile de picnic.

Marți, 15 august, jandarmii, vor acţiona pentru asigurarea unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii prezenţi în zona Portului Bicaz unde vor avea loc activităţi prilejuite de Ziua Marinei.

Recomandări ale jandarmilor nemțeni

Pentru că vorbim de evenimente la care se estimează participarea unui public numeros, vă recomandăm:

– să manifestați răbdare și înțelegere,

– să adoptați un comportament civilizat,

– să respectați regulile stabilite de către organizatori,

– să evitați implicarea în conflicte de orice natură,

– să acordați o atenție sporită copiilor care se pot rătaci cu ușurință în mulțime și bunurilor personale iar în cazul în care sunteți martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, solicitați intervenţia sau sprijinul forțelor de ordine.

 Pentru drumeții pe munte în siguranță, jandarmii montani, recomandă:

– să vă informați și tine-ți cont de prognoza meteo,

– să vă echipați corespunzător,

– să porniți la drum la ore matinale pentru a nu fi surprinși pe munte de lăsarea întunericului,

– să nu vă abateți de la traseele marcate și păstrați potecile curate.                   

                      Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate